AcasăSOCIALBucurIA poartă IA!

BucurIA poartă IA!

Astăzi, 24 iunie, este ziua iei românești! Te provoc și eu să o porți! De ce oare ? De fapt…de ce nu?!

IA reprezintă una dintre cele mai frumoase părți ale României, și anume tradiția, frumusețea, apartenența la acest pământ și îndeletnicirea pe care bătrânii noștri au creat-o acum mulți, mulți ani! A fost purtată acum sute de ani și se poartă și acum. Iar asta pentru că ia e mereu ”la moda”! Atunci când o ie e veche…are câteva zeci, poate, sute de ani, ea nu a îmbătrânit…nu se aruncă la gunoi…atunci, ca vinul, se află în cea mai frumoasă perioadă a vieții ei! Atunci realizezi că acea cămașă tradițională a însemnat enorm pentru anumite persoane și dat fiind faptul că a ajuns la ține, este un mare lucru! Ana cu Iia Calatoare
Niciodată nu mi-a plăcut să promovez o ie dintr-o singură regiune, și anume regiunea din care provin, ci întotdeauna am adorat să port cât mai multe, să am cât mai multe, să văd cât mai multe și să privesc oameni, români care le poartă cu mândrie! Pentru că avem de ce să fim mândri! Uitați de toate știrile negative pe care le vedeți și gândiți-va la câte lucruri frumoase există și în România! Câte locuri și câți oameni frumoși avem aici! Da, așa este, mai trebuie să parcurgem câteva etape până când unele lucruri se vor schimba, dar le vom parcurge și pe acelea, nu vă faceți griji!

 ”Ia românească înseamnă mai mult decât un articol vestimentar, înseamnă istorie, tradiţie, moştenire, poveste de viaţă, talent şi răbdare. Și mai are o misiunea, cea de a ne liniști sufletele fiindcă fiecare semn cusut este o parte dintr-o geometrie sacră.” Eu cred că ia este simbolul cel mai pur al spiritul românesc iar acesta este unul dintre lucrurile care ne unește într-un mod deosebit! Așadar, din orice parte a țării ai fi, și fie că este sau nu un eveniment dedicat iei, în orașul tău, în ziua de 24 iunie…nu uita: îmbrăca ia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc