AcasăSTIRIARADTronsonul de autostradă Nădlac-Pecica va fi construit de italienii de la Astaldi

Tronsonul de autostradă Nădlac-Pecica va fi construit de italienii de la Astaldi

La doar câteva zile după vizita președintelui Traian Băsescu pe șantierul autostrăzii Nădlac-Arad, unde șeful statului a caracterizat lucrările de aici drept ”emblema neputinței și a unei proaste guvernări”, iată că CNADNR a făcut public numele companiei care va relua construcția tronsonului de autostradă Nădlac-Pecica. Este vorba despre italienii de la Astaldi, cei care preiau de la Romstrade o lucrare executată în proporție de 27% și abandonată odată cu arestarea patronului Nelu Iordache.

 

Tronsonul de autostradă care va lega frontiera de vest cu municipiul Arad este împărțit în două loturi: Nădlac-Pecica (22 km) și Pecica-Arad(16 km). Lucrările de pe ambele loturi ale acestui tronson de autostradă par a fi fost urmărite de ghinion, după ce firma austriacă Alpine Bau – cea care executa Lotul2, Pecica-Arad – a intrat în insolvență, iar lucrările au fost oprite, deși erau executate în proporție de 80%. Pentru lotul 1, cel de la Nădlac la Pecica, constructorul Romstrade executase 27% din lucrare, însă lucrarea a fost abandonată după ce statul a costatat că patronul firmei Romstrade, Nelu Iordache, a făcut prin intermediul societăţii achiziţii personale. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a făcut public faptul că lucrările de la Lotul 1, Nădlac-Pecica vor fi preluate de firma Astaldi. Întrucât se așteaptă la contestații, italienii de la Astaldi spun că nu se vor apuca de lucru imediat. Urmează o perioadă de câteva săptămâni în care vor fi evaluate lucrările executate până la momentul preluării și abia apoi va începe efectiv lucrul.

Astaldi este aceeași companie care a executat lucrările la autostrada Arad-Timișoara, unde CNADNR a făcut recepția lucrării abia la doi ani după finalizarea ei, după ce a constatat numeroase nereguli. Drumul de viteză dintre Arad și Timișoara era, la doar trei luni de la deschidere, asemenea unui drum județean. Calea de rulare era plină de denivelări, iar viteza maximă a fost limitată de Poliția Rutieră la doar 60km/h.  Tot pe același tronson, reprezentanții CNADNR au descoperit că un pasaj care traversează autostrada crăpase pe zeci de metri. Toată lumea speră însă că neregulile de pe Arad-Timișoara nu se vor repeta și pe tronsonul Nădlac-Pecica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc