AcasăADVERTORIALCe trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un hard disk

Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un hard disk

A venit momentul să renunți la vechiul hard disk și să-ți cumperi altul nou? Ei bine, atunci trebuie să ai în vedere câteva aspecte în momentul în care alegi unul. Hard disk-ul este o componentă extrem de importantă a PC-ului tău, iar calitatea acestuia ar trebui să fie direct proporțională cu cea a activităților pe care vei vrea să le întreprinzi cu ajutorul lui. Tocmai de aceea, înainte să cumperi unul, trebuie să știi pentru ce îl vei folosi mai exact, ca să cunoști ce funcții ar trebui să îndeplinească. Citește acest articol și află acum de ce trebuie să ții cont ca să-l alegi pe cel potrivit pentru tine. 

Iată 4 criterii importante atunci când achiziționezi un hard disk 

1.     Capacitatea de stocare

În prezent, capacitatea de stocare a unui hard disk variază începând de la 320 GB până la 6 TB, adică enorm de mult. De aceea, gândește-te ce vei stoca pe el ca să știi cam câtă memorie vei întrebuința. Spre exemplu, dacă ești gamer, atunci va trebui să optezi pentru unul cu o memorie mai mare, iar dacă folosești PC-ul doar pentru office/facultate/ entertainment online, poți alege unul cu o memorie mai redusă. Cei de la Forit.ro au o ofertă variată de hdd din care poți alege în funcție de bugetul și nevoile tale. Acesta este cel mai important criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere, dar și cele care urmează contează mult.

2.     Producătorul acestuia

Cei mai importanți 3 producători de pe piața de hard disk-uri sunt Western Digital, Seagate și Toshiba. Fiecare are particularități ce deservesc anumite tipuri de clienți. Acestea au plusurile și minusurile lor de care trebuie să fii conștient ca să optezi pentru ceea ce e în concordanță cu nevoile tale. Unele dau un randament ridicat în raportarea citire-scriere date, însă au un consum mai ridicat de energie electrică și sunt mai zgomotoase, în timp ce altele au o performanță mai scăzută în procesarea datelor, dar nu consumă o cantitate mare de energie electrică și nici nu sunt zgomotoase.

3.     Mărime

Trebuie să știi că hard diskurile au 3 mărimi, iar fiecare dintre acestea sunt folosite pentru un anumit tip de device. Hard disk-urile de 1,8 inch alături de cele de 2,5 inch se regăsesc la laptopuri, iar acelea de 3,5 inch sunt prezente la pc desktop. În funcție de tipul dispozitivului tău, alege mărimea corespunzătoare acestuia.

4.     Grad de utilitate

Există hard diskuri interne si externe, adică portabile. Cele interne sunt fixe și vin în componența calculatorului și pot avea sistemul de operare preinstalat, pe când cele portabile au avantajul mobilității, dar sunt expuse la o potențială deteriorare mai rapidă și timpul de transfer este mai mare.

Acum că ai aflat cele mai importante criterii de selecționare a unui hard disk, tocmai ți-ai ușurat în mod garantat munca. De asemenea, poți consulta și alte surse sau experți în domeniu pentru a obține mai multe detalii utile. Chiar dacă par niște noțiuni puțin mai greu de asimilat, cu siguranță vei reuși să alegi hard diskul care să se potrivească nevoilor tale.

Sursă foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc