AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSCaravana fondurilor europene a ajuns în judeţul Hunedoara

Caravana fondurilor europene a ajuns în judeţul Hunedoara

Campania de informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU” şi-a făcut debutul la Deva prin organizarea Conferinţei Judeţene, conferinţă ce a marcat startul acestei acţiuni în judeţul Hunedoara.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit(APDRP) cu sprijinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale derulează în perioada martie-noiembrie 2013 o amplă campanie de informare privind derularea fondurilor europene acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală(PNDR).La campanie participă 15 rulote expoziţionale ce vor efectua deplasări în peste 3200 de comune,timp de 10 luni.

Obiectivul principal al campaniei este creşterea indicelui de absorbţie efectivă şi corectă a fondurilor nerambursabile.Conform celor prezentate de Călin Petru Marian, directorul OJPDRP, judeţul Hunedoara are contractate proiecte în valoare de peste 100 de milioane euro,urmărindu-se în perioada următoare creşterea gradului de absorbţie a acestor fonduri.

Caravana îşi propune să-şi desfăşoare activitatea sub semnul transparenţei şi al limbajului accesibil. ”Apropierea de beneficiari trebuie să se facă prin simplificarea comunicării.Încercaţi să vorbiţi cu aceşti oameni pe limba lor” a recomandat Subprefectul judeţului Hunedoara,domnul Vasile Potecă.

La această amplă acţiune informativă ,alături de  personalul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit(OJPDRP) se vor afla şi angajaţii Centrului judeţean şi  ai centrelor locale APIA,urmând ca în etape succesive,martie-mai şi iunie-octombrie să fie atinse obiectivele propuse prin  proiect.

O atenţie deosebită va fi acordată absorbţiei efective a fondurilor,prin realizarea şi respectarea graficului de eşalonare a plăţilor,a întocmirii şi respectării declaraţiei de cheltuieli,a derulării corecte a procesului de achiziţii de bunuri,servicii şi lucrări.

Corectitudinea procedurilor de plată şi respectarea procedurilor specifice a fost subliniată şi de către directorul general al Centrului Regional 5 Vest al APDRP,domnul Iulian Bucătaru.”APDRP este disponibil la acest demers.Absorbţia e legată nemijlocit de cererea de plată.Este necesară o comunicare foarte bună între beneficiari şi reprezentanţii agenţiei de plăţi,pentru a evita complicaţiile ulterioare”.

S-a menţionat deschiderea  şi disponibilitatea personalului APDRP în relaţia cu beneficiarii:”Succesul nostru este legat de succesul dumneavoastră de a absorbi fondurile europene” a concluzionat directorul general  al CRPDRP 5 Vest Timişoara adresându-se beneficiarilor prezenţi la această conferinţă judeţeană.

Auspiciile bune sub care a debutat această acţiune vor  trebui transpuse în practică în perioada următoare,atunci când de luni până duminică,din martie până în noiembrie,zi de zi, caravana va străbate localităţile judeţului ducând informaţiile către beneficiari.

1 COMENTARIU

  1. Regiunea Vest e in top la contractari si in coada la decontari. E evident ca acest lucru indica la CRPDRP o angajare buna in promovare si una deficitara la absorbtia efectiva. Majoritatea beneficiarilor nostri se plang ca decontarile pe care le solicita sint afectate in cursul verificarilor tehnice de aceasi mentalitate birocratica invechita, aceea de a acoperi lipsa competentei cu maldare de hartii inutile, menite doar sa ascunda incapacitatea decizionala. Ne punem intrebarea daca cei aflati in pozitii de raspundere la conducerea agentiei sint constienti de lacunele personalului angajat si daca masurile pe care le iau vizeaza revigorarea absorbtiei efective prin profesionalizarea structurilor subordonate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc