AcasăALERTAÎn regiunea Vest, sediul regional ANAF va fi la Deva

În regiunea Vest, sediul regional ANAF va fi la Deva

Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF ) a anunţat că sediul noii structuri regionale a instituţiei pentru regiunea Vest va fi la Deva, în județul Hunedoara. Informația apare într-un proiect de hotărâre a Guvernului care va fi aprobat în ședința Executivului din 24 iulie.

Anunțul făcut de către ANAF cu privire la structura regională a fost însă întâmpinat cu aversitate de către sindicaliștii de la finanțele din județul Timiș. Printr-un comunicat remis presei, conducerea sindicatului Fintim-SedLex Finanţe Timiş susține că: ”această decizie este cuprinsă în anexele la proiectul de Hotărâre de Guvern care va fi dată în aplicarea O.U.G. nr. 74/2013, proiect care a fost deja redactat şi transmis Guvernului României pentru a fi pus în discuţia Executivului în şedinţa din data de 24.07.2013. Susţinem că intenţia de stabilire a sediului viitoarei Direcţii Generale Regionale a Finanţelor Publice (Regiunea de Vest) în Municipiul Deva — Judeţul Hunedoara, iar nu în Municipiul Timişoara- Judeţul Timiş este absolut nelegală, inoportună și nejustificată, atât din punct de vedere legal, cât şi din punct de vedere economic, social şi moral”.Sindicaliștii de la Fintim-SedLex Finanţe Timiş, susțin că o astfel de decizie va conduce la reducerea personalului din cadrul direcției județene, după înființarea structurii regionale, în condițiile în care și acum salariații sunt foarte puțini, comparativ cu volumul de muncă și dinamica economică a județului Timiș.

La rândul său, primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a precizat că în regiunea de Vest, municipiul Timişoara şi judeţul Timiş în ansamblul său reprezintă, în plan economic, de departe, polul de forţă al regiunii, ocupând, de altfel, poziţia numărul 1 şi la nivel naţional, între toate municipiile şi oraşele altele decât capitala, respectiv între toate judeţele, în această privinţă. Discutând referitor la posibilitatea ca Deva să fie orașul viitoarei structuri regionale a finanțelor publice, el a mai spus că numărul contribuabililor din judeţul Timiş reprezintă aproape jumătate din totalul contribuabililor din regiune (46,44%), în timp ce numărul contribuabililor din celelalte judeţe reprezintă 22,71% în cazul judeţului Arad, 17,59% în cazul judeţului Hunedoara şi 13,26% în cazul judeţului Caraş-Severin.  La acestea se adaugă poziţionarea geografică a Timişoarei, care este cea mai la îndemâna majorităţii covârşitoare a locuitorilor regiunii, dintre toate reşedinţele celor patru judeţe ce constituie regiunea şi dispune de spaţii adecvate, de dotare şi de tot ce mai este necesar pentru buna funcţionare a viitoarei Direcţii Financiare.

Decizia ANAF vine în contextul în care unul dintre elementele regionalizării făcut public de vicepremierul Liviu Dragnea este acela de împărțire a viitoarelor structuri regionale ale instituțiilor deconcentrate în fiecare dintre județele componente.

2 COMENTARII

  1. […] Intenţia de stabilire a sediului viitoarei Direcţii Generale Regionale a Finanţelor Publice (Regi… în Municipiul Deva a aprins spiritele sindicaliştilor de la Direcţia Finanţelor Publice Timiş, angajaţii de aici declanşând o grevă spontană. Ei ameninţă că aceasta este doar prima formă de protest, urmând ca acţiunile să îmbrace şi alte forme dacă Guvenul se va menţine în a lua o asemenea decizie. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc