AcasăADVERTORIALCum să cumperi o mașină second hand de calitate, în 4 pași

Cum să cumperi o mașină second hand de calitate, în 4 pași

Achiziționarea unei mașini la mâna a doua reprezintă, adesea, o misiune plină de obstacole și provocări. Din nefericire, multe persoane întâmpină probleme în acest proces, din cauza faptului că nu cunosc anumite detalii esențiale, pe care orice cumpărător ar trebui să le exploreze temeinic, înainte de a face o achiziție auto.

Atunci când îți dorești să cumperi o mașină second hand, nu ar trebui să te intereseze doar marca acesteia, modelul caroseriei și culoarea. Specialiștii industriei susțin că, în realitate, aceste elemente sunt o caracteristică superficială a autoturismului și că, în realitate, alte detalii contează.

Dacă vrei ca achiziția ta să-și merite banii și să te bucuri de ea o perioadă cât mai îndelungată, fără să vizitezi service-urile auto, ține cont de acești patru pași simpli, înainte de a bate palma cu vânzătorul.

4 pasi prin care poti te poti asigura de calitatea masinii

1. Interesează-te de istoricul proprietarilor

Istoricul mașinii, din perspectiva numărului de proprietari, e esențial pentru a-ți da seama de calitatea mașinii respective. Un număr cât mai mic de proprietari poate reprezenta garanția faptului că mașina a fost întreținută corespunzător și că prezintă foarte puține șanse de a avea vicii și defecțiuni.

Specialiștii recomandă să te îndrepți către autoturisme cu un singur proprietar, precum gama propusă de Auto Market, în detrimentul celor care au o listă lungă de foști deținători. De ce? Pentru că există o probabilitate foarte mare ca, având mai mulți proprietari, mașina să fie supusă mai multor stiluri de șofat. 

Unele persoane conduc mai agresiv, altele mai prudent, altele țin la motor, ambreiaj sau cutie de viteză, în timp ce altele fac anumite manevre care forțează și uzează prematur componentele interne ale mașinii.

În schimb, dacă mașina a aparținut unui singur proprietar, ai șanse mari ca aceste evenimente să nu fi avut loc, iar piesele să fie păstrate în stare optimă de-a lungul timpului.

2 Reviziile

Înainte de a achiziționa o mașină rulată trebuie să te asigură că proprietarul a efectuat la timp reviziile acesteia. Schimbul de ulei, de exemplu, trebuie efectuat ciclic, la intervale bine stabilite. În caz contrar, mașina riscă să se uzeze mai repede decât ar face-o în mod normal.

O mașină bine întreținută în timp, chiar dacă este veche, poate funcționa mai bine decât una nouă, de doi sau trei ani, pe care proprietarul nu a îngrijit-o corespunzător.

3. Istoricul de accidente

În acest moment, datorită tehnologiei și aplicațiilor diverse disponibile pe piață, cumpărătorii au posibilitatea de a verifica istoricul de accidente al mașinii pe care inenționează să o cumpere.

Deși pentru astfel de verificări se percep, adesea, anumite comisioane, merită să faci o astfel de investiție pentru a cunoaște exact ceea ce cumperi și care au fost evenimentele rutiere grave în care a fost implicată posibila viitoare mașină a ta.

Există riscul ca mașina să fi fost grav avariată în trecut și cu siguranță nu te-ai simți confortabil să pleci la drum cu un astfel de vehicul, refăcut din piese, în urma unui accident.

4. Kilometrajul real

La fel ca în cazul istoricului de daune, kilometrajul reprezintă un alt element de bază ce trebuie verificat neapărat, înainte de a cumpăra o mașină. Este destul de riscant să te încrezi în indicațiile de pe bord, în condițiile în care sistemul mașinii poate fi resetat cu ușurință și kilometrajul dat înapoi, pentru a indica o valoare mult mai mică, față de cea reală.

În concluzie, poți să găsești o mașină second hand exact pe gustul tău și să fii cât se poate de sigur că nu se va defecta în scurt timp, dacă respecți aceste indicații și apelezi la profesioniști, de fiecare dată când ai nelămuriri sau probleme tehnice.

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc