AcasăSOCIALGrindină, inundații, copaci căzuți; vestul țării a fost sub asediul vremii în...

Grindină, inundații, copaci căzuți; vestul țării a fost sub asediul vremii în ultimele două zile

Ultimele două zile au fost unele de coșmar pentru mii de locuitori din vestul țării. Timișoara, Arad, Petroșani sau Lupeni sunt doar câteva dintre localitățile unde natura s-a dezlănțuit cu furie. De la grindina care a distrus zeci de mașini la Petroșani, la indundațiile din Arad sau copacii smulși din rădăcini la Timișoara, natura pare că este cu totul împotriva noastră.

La Timișoara, mai mulți copaci au fost puși la pământ de vântul puternic, iar  în Recaș un stâlp utilitar din lemn a fost culcat la pământ, în timp ce la Utvin un transformator electric de joasă tensiune a făcut scurt circuit. Pe strada principală din Alioș apa a atins un nivel de 10 cm, pompierii intervenind pentru degajarea apei astfel încât traficul să se poată desfășura în condiții normale. Aceeași situație s-a petrecut și la Buziaș, apa adunată în urma ploii îngreunând traficul și un copac fiind doborât de vânt.

La Arad, Spitalul Judeţean a fost inundat şi câteva săli din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe au fost evacuate. La unitatea de primire urgenţe, din tavan a curs atât de multă apă încât a fost nevoie de evacuarea sălii de resuscitare şi a celei de primire urgenţe. Pacienți și doctori deopotrivă au fost nevoiți să se mute provizoriu în secția de Pediatrie.
În Arad au fost înregistrate duminică seara câteva sute de apeluri la 112, în care erau sesizate probleme de tot felul: copaci căzuţi pe maşini, apă peste tot, stâlpi de iluminat căzuţi în faţa uşilor de la blocuri. Canalizarea a refulat în toate zonele mai joase din municipiu, nefăcând față volumului foarte mare de apă. Drumul Naţional 7, dispre Nădlac spre Arad a fost blocat din cauza copacilor dărâmaţi de furtună pe şosea. În Chişineu Criş apa a inundat câteva case. Aici au intervenit şi pompierii de la Garda de Intervenţie Criş.
În Valea Jiului locuitorii vorbesc despre un adevărat potop care s-a abătut asupra lor. Sâmbătă seara a adus în municipiul Petroșani o furtună violentă cu grindină de mărimea unui ou de găină. Câteva sute de locuitori Petroșani, Petrila, Aninoasa, Vulcan, Lupeni si Uricani, au rămas fără parbrize la autoturisme și au găuri în caroserie după rafala de bucăți de gheață venite din cer. Potrivit unui comunicat al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, în urma fenomenelor meteo periculoase, 125 de acoperisuri de locuinte sau institutii de invatamânt precum si acoperisul unui bloc au fost la rândul lor afectate.
Duminică seara tragedia s-a repetat, de această dată fără grindină dar cu cantități imense de apă căzute. Trei cartiere din municipiul Lupeni au fost inundate, iar primarul localității a cerut instituirea codului roșu de inundații după ce apa a depășit 1,5 metri în anumite zone.
În Petroșani traficul feroviar a fost blocat din cauza unui copac căzut pe linia ferată, iar traficul rutier la ieșirea din Petroșani a fost și el blocat din cauza apei de pe carosabil câteva zeci de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc