AcasăSĂNĂTATEA TAAu ucis-o anticoncepționalele, nu produsele de slăbit!

Au ucis-o anticoncepționalele, nu produsele de slăbit!

Hunedoreanca de 27 de ani decedată în luna septembrie la Spitalul Municipal Arad a fost ucisă de către anticoncepționale, nu de medicamentele de slăbit, așa cum se presupunea inițial. Aceasta este concluzia medicilor legişti dată astăzi publicității.  În raportul publicat se arată că tânăra  şi-a pierdut viaţa din cauza unei embolii pulmonare, provocată de pastilele anticoncepţionale pe care le lua. 

Iniţial, rudele au crezut că de vină pentru sfârşitul prematur al tinerei Alexandra Mihoc, originară din Brad, județul Hunedoara, au fost prafurile de slăbit pe care le lua în paralel cu pastilele contraceptive. La scurt timp după ce a fost întocmit raportul medico-legal, Agenţia Naţională a Medicamentului a raportat acest caz la Comitetul European de Farmacovigilenţă. Într-un comunicat de presă remis de Agenţia Europeană a Medicamentului se arată că în urma reevaluării riscului de apariţie a tromboembolismului venos, Comitetul de Farmacovigilenţă pentru Evaluarea Riscului recomandă o mai bună informare a medicilor care prescriu aceste medicamente şi a femeilor care le utilizează cu privire la riscul cunoscut de apariţie a tromboembolismului şi creşterea gradului de vigilenţă a acestora faţă de apariţia semnelor şi simptomelor asociate.

Specialiştii precizează că prescrierea unui contraceptiv hormonal combinat trebuie însoţită de evaluarea regulată de către medic a riscului individual prezentat de fiecare femeie în ceea ce priveşte formarea cheagurilor de sânge, întrucât acest risc se poate modifica în timp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc