AcasăSTIRIARADCornul și laptele (stricat) distribut în școlile arădene

Cornul și laptele (stricat) distribut în școlile arădene

Câteva zeci de mii de porții de lapte stricat a fost distribuit zile la rând în școlile arădene, până când, în urma plângerilor părinților și dascălilor, autoritășile s-au sesizat și au plecat în control. Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Arad, Gheorghe Iancu, a declarat că în urma controalelor au fost descoperite două loturi cu probleme. 

Firma care a câştigat licitaţia pentru distribuirea laptelui în județ este Zad Tiara SRL, din municipiul Arad, care primeşte de la Consiliul Judeţean 4,3 milioane de lei fără TVA pentru acest serviciu. Administratorul firmei spune însă că materia primă provine de la o altă firmă, respectiv SC Simultan SRL, din județul Timiş, fără a da și o explicație pentru gustul amar al laptelui, imposibil de consumat de către elevi. Inpectorii OPC au extins verificările și la firma din județul Timiș, însă din primele informații se pare că laptele din cele două loturi cu probleme a fost distribut doar în județul Arad, nu și în celelalte județe unde societatea respectivă distribuie lapte prin intermediul programului Laptele și Cornul.

Laptele era stricat, cu un spect neobișnuit, ca și apa cu var. Era tulbure, iar gustul chimic, puternic amar. Jumatate dintre elevii din clasa mea au aruncat laptele, iar cand l-am gustat, am avut impresia ca beau un colorant”, a povestit o profesoară de la Colegiul Național ”Vasile Goldiș”.

Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Arad, Gheorghe Iancu, a declarat că este vorba de un lot de 16.400 de porții și un al doilea de 16.000 de porții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc