AcasăSTIRIHUNEDOARAZilele Maghiare sărbătorite cu un gulaș uriaș la Deva

Zilele Maghiare sărbătorite cu un gulaș uriaș la Deva

În perioada 1-9 iunie au loc,  în cele 21 de localități hunedorene unde există reprezentanți ai minorității maghiare, o serire de manifestări reunite sub denumirea generică “Zilele Maghiare din judeţul Hunedoara”. Nu mai puțin de 100 de evenimente culturale dar și gastronomice vor încerca să surprindă spiritul comunității maghiare din județ. 

Gulaș uriaș la Deva 

Locuitorii municipiului Deva sunt așteptați astăzi, 2 iunie, să guste una dintre cele mai apreciate specialități culinare maghiare: gulașul. Va fi organizat chiar un concurs de gătit gulaș, echipele participante venind fiecare cu rețeta sa secretă. Începând cu ora 18.00, devenii prezenți în centrul istoric al municipiului, sunt invitați să guste din gulașul uriaș gătit special pentru a fi servit celor dornici. Un ceaun având 500 de litri a fost pus la fiert încă de la ora 12.00, astfel încât să fie timp pentru a fierbe întrega cantitate de  ingrediente. Încă de la ora 13.00 primii clienți au venit să vadă ”minunea”, atrași de mirosul îmbietor. Vor putea și cumpăra cu prețul de 1 RON  o porție, însă doar după ora 18.00.

Cu ocazia Zilele Maghiare din judeţul Hunedoara, centrul istoric al municipiului de la poalele Cetății va găzdui și o serie de spectacolele susținute de ansamblul de dans „Renaissance” şi de ansamblul „Dobó”. De la ora 17  începe  parada comunităţilor şi un spectacol pe picioroange susţinut de Teatrul Trambulin din Budapesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc