AcasăSTIRILugoj, primul oraş din ţară cu transport public gratuit

Lugoj, primul oraş din ţară cu transport public gratuit

Primăria Municipiului Lugoj, al doilea oraş ca mărime din judeţul Timiş, a decis ca transportul public în oraş să fie gratuit, începând cu 1 iulie. Propunerea primarului Francisc Boldea a fost supusă votului consilierilor locali care şi+au dat acordul în ultima şedinţă a Consiliului Local.

Motivaţia primarului Boldea este una ecologistă, dar şi una de ordin pragmatic, întrucât transportul public din oraş era subvenţionat în proporţie de 75%, preţul unui bilet fiind de doar 60 de bani. Nici măcar aşa, lugojenii nu se înghesuiau să îşi cumpere bilete, aşa că bătaia de cap a autorităţilor locale era foarte mare.

Odată cu adoptarea hotărârii de eliminare a tarifelor pentru transportul public, primăria îşi doreşte să încurajeze cetăţenii să apeleze la autobuzele publice în detrimentul maşinilor personale. Primarul Boldea susţine că autobuzele vor fi modernizate şi călătorii nu vor mai avea niciun motiv să refuze călătoria cu ele.

Iniţiativa primăriei din Lugoj este experimentală, astfel că gratuitatea este menţinută pentru o perioadă de 18 luni. Dacă lugojenii o vor aprecia, administraţia locală va putea decide permanentizarea ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc