AcasăADMINISTRATIEDacă ești femeie, poți primi 10.000 de euro de la stat pentru...

Dacă ești femeie, poți primi 10.000 de euro de la stat pentru a demara o afacere

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini a anunțat astăzi la Deva că susține inițiativele antreprenoriale ale femeilor, iar în acest sens s-a ocupat de implementarea unui program destinat acestora și intitulat ”Femeia antreprenor”. Maria Grapini spune că, prin intermediul acestui nou program, femeile antreprenor vor putea să beneficieze de 10.000 de euro, după ce vor depune un plan de afaceri ce va fi evaluat electronic.

Aflat într-o vizită de două zile la Deva, în județul Hunedoara, Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a anunțat că la finalul lunii iunie va debuta programul ”Femeia antreprenor”, prin intermediul căruia femeile  pot primi din partea statului 10.000 de euro pentru a demara o afacere. Pentru a beneficia de acest program lansat în premieră în România, doritoarele trebuie să depună un plan de afaceri care va fi evaluat electronic, în încercarea de a elimina subiectivismul. Un aspect important este că nu se mai aplică principiul ”primul venit-primul servit” și deci nu se va mai ţine cont de rapiditatea cu care a fost depus proiectul. Ba mai mult, nici criteriile de vârstă nu mai contează. Important este doar planul de afaceri și calitatea lui.

Aici modelul este că femeile pot porni o afacere şi mai târziu. Pentru că antreprenoriatul feminin este într-o rămânere în urmă, aş putea spune, faţă de potenţialul pe care-l avem, n-am mai pus limită de vârstă. Poate să-şi înceapă afacerea când doreşte. Important este să-şi facă un plan de afaceri şi va primi acei 10.000 de euro, exact ca tinerii debutanţi, a declarat ministrul Maria Grapini.

Sumele disponibile pentru finanţarea proiectului dedicat femeilor antreprenor se ridică la 500.000 de lei, Maria Grapini declarând că speră o majorare a sumei la viitoarea rectificare bugetară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc