AcasăADMINISTRATIEDotarea Spitalului Județean din Baia Mare în contextul pandemiei COVID-19 și un...

Dotarea Spitalului Județean din Baia Mare în contextul pandemiei COVID-19 și un spital modular la unitatea medicală, aprobate de Consiliul Județean Maramureș

[ad_1]

Consilierii județeni din Maramureș au aprobat vineri, în ședință extraordinară, două proiecte cu măsuri esențiale pentru îmbunătățirea sistemului medical din județ.

”Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea Spitalului Județean de Urgență << Dr. Constantin Opriș>>, Baia Mare” este unul dintre proiectele pe care Consiliul Județean (CJ) Maramureș le are în vedere pentru creșterea capacității sistemului medical din Maramureș în lupta cu pandemia generată de îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2. Proiectul prevede eficientizarea calității actului medical, scăderea timpului de diagnosticare și tratament, precum și îmbunătățirea serviciilor de asistență medicală prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală necesare pentru tratamentul pacienților infectați cu COVID-19. Bugetul proiectului se ridică la 15,2 milioane de lei și va fi depus spre finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Un alt proiect de o importanță majoră pentru sistemul medical din Maramureș îl reprezintă proiectul de creare și dotare a unui spital modular în cadrul Spitalului Județean Baia Mare.  Acest proiect a fost depus deja spre finanțare la sfârșitul lunii martie, tot prin POIM, având un buget care se ridică la 14,6 milioane de lei.

Proiectul prevede atât furnizarea și instalarea spitalului modular, cât și achiziționarea echipamentelor necesare pentru funcționarea acestui spital: 20 paturi spitalizare, 14 sisteme livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate, patru paturi speciale ATI, cinci aparate ventilație mecanică, un electrocardiograf, două defribrilatoare, două cărucioare de resuscitare, un ecograf portabil multidisciplinar, un echipament radiologic mobil și un computer tomograf.

”Aceste proiecte sunt importante deoarece cresc capacitatea Spitalului Județean și ajută la dotarea suplimentară a spitalului. Pentru 2021-2027 avem o serie de proiecte importante care vor îmbunătăți sistemul medical din Maramureș. În acest moment am demarat o analiză internă în cadrul Spitalului Județean, astfel încât să identificăm toate problemele care sunt pe fluxurile spitalicești, pe secții și mai ales în zona de Primiri Urgențe în care gradul de așteptare este foarte ridicat și vreau să reducem timpul de așteptare pentru pacienți. De asemenea, dorim să facem un proiect integrat care să conțină reabilitări pe anumite secțiuni ale spitalului, dotări suplimentare și o digitalizare completă a Spitalului Județean, astfel încât pacienții să beneficieze de un acces cât mai facil la serviciile de sănătate pe care Spitalul Județean le oferă. În ceea ce privește sănătatea la nivelul județului Maramureș, mergem mai departe cu proiectul de management integrat al unităților spitalicești din județ, astfel încât să eliminăm deficiențele existente în anumite spitale din Maramureș. Trebuie să eficientizăm sistemul de sănătate și trebuie să livrăm servicii medicale de calitate în județ, indiferent de zona și spitalul la care facem referire”, a declarat președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc