AcasăSTIRIFOTO: Parteneriat între SGA Alba și Primăria Alba Iulia. Lucrări de igienizare...

FOTO: Parteneriat între SGA Alba și Primăria Alba Iulia. Lucrări de igienizare și ecologizare, pe malul râului Mureș, la Oarda

[ad_1]

Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba a încheiat vineri un parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia. Acesta vizează efecturea unor lucrări de igienizare și ecologizare a zonei de dig, pe malul stâng al râului Mureș, în cartierul Oarda de Jos. 

Marius Filimon, viceprimarul municipiului Alba Iulia împreună cu directorul SGA Alba, ing. Vlad Sorin, șeful sistemului hidrotehnic Alba, ing. Vasile Dobre și inspectorul de specialitate în gospodărirea apelor, Victor Parfene au dat vineri startul unui parteneriat între Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia.

Pe parcursul lunilor următoare, în zona menționată, vor avea loc lucrări de întreținere, îndepărtare vegetație lemnoasă, decolmatare, igienizare și ecologizare.

În cadrul acestor lucrări, vor fi îndepărtate utilajele agricole abandonate prezentate în imagini, materiale diverse care se află pe coronamentul digului cât și deșeurile provenite din construcții.

Zona este invadată de vegetație și, din păcate, de grămezi mari de deșeuri provenite din lucrări de construcții și demolări.

„Pe parcursul mai multor săptămâni se vor executa lucrări de întreținere, igienizare, ecologizare, îndepărtarea a vegetației lemnoase, decolmatări. Inclusiv Valea Orzii va fi decolmatată la vărsare și se va reface legătura cu Mureșul, evitându-se astfel apariția inundațiilor în acea zonă. Și, gândindu-ne și mai departe, va trebui să încercăm să găsim soluții și finanțări pentru realizarea unor locuri de agrement și promenadă pe malul râului. Ar putea fi încă un obiectiv de mare atracție pentru albaiulieni și pentru turiști”, a precizat viceprimarul Marius Filimon.

foto: Marius Filimon, SGA Alba


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA – Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc