AcasăSTIRIHUNEDOARAViolenţă extremă in fotbal. Portarul unei echipe a rămas fără un rinichi

Violenţă extremă in fotbal. Portarul unei echipe a rămas fără un rinichi

Un tânăr de 17 ani, portar la echipa de fotbal CFR Simeria, a rămas fără un rinichi după ce la un meci disputat sâmbătă, cu formaţia de Liga a IV-a Aurul Brad, a fost lovit puternic în zona abdomenului, jucătorul Răzvan Gheaţă fiind operat de medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, după ce intrase în comă, informează Agerpres.

Incidentul s-a petrecut pe terenul formaţiei din Brad, în timpul unui meci despre care reprezentanţii echipei CFR Simeria afirmau că s-a desfăşurat într-un climat de violenţă, fără ca arbitrii întâlnirii să intervină. La un moment dat, în prima repriză, portarul de 17 ani a fost lovit cu putere în timpul unei intervenţii, el fiind transportat cu o ambulanţă la spitalul din municipiul Brad.

„Când am ajuns la spital, medicii de la Urgenţă l-au preluat şi l-au consultat. I-au făcut o ecografie şi au spus că este vorba de o contuzie mai puternică. I-au făcut un calmant intravenos şi l-au trimis acasă, deşi eu cred că ar fi trebuit să-i facă mai multe investigaţii”, a declarat preşedintele clubului CFR Simeria, Adrian Popovici.

Ajuns acasă, în oraşul Simeria, băiatul a început să urineze sânge, iar părinţii săi l-au dus urgent la spitalul judeţean din Deva. Aici medicii l-au reevaluat şi, în urma unei tomografii, au decis că trebuie operat imediat. Intervenţia chirurgicală s-a soldat cu extirparea rinichiului stâng al adolescentului, organul traumatizat fiind găsit rupt în două bucăţi.

Familia tânărului a decis să dea în judecată clubul de fotbal Aurul Brad pentru incidentul la care a fost victimă copilul lor, dar se va adresa şi Colegiului Medicilor Hunedoara pentru a investiga modul în care medicii de la spitalul din Brad au intervenit în acest caz.

„Vrem să răspundă atât clubul de fotbal, cât şi medicii de la Brad pentru că doctorii au spus că nu are nimic. Au vrut să scape de el şi au spus că nu are nimic. Vrem, de asemenea, să răspundă şi arbitrii pentru că nu au oprit jocul. Nu ştim cine este vinovat, dar trebuie să răspundă. Fără un rinichi, la vârsta de 17 ani, cred că i-au stricat tot viitorul unui tânăr care joacă fotbal de la 9 ani”, a spus tatăl fotbalistului, Petru Gheaţă.

Sportivul se simte bine acum, luni fiind adus în salonul secţiei de urologie, după ce a stat sâmbătă noaptea şi duminică la reanimare. El acuză o stare de oboseală, dar este stabil.

Conducerea clubului CFR Simeria a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de intervenţia Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Hunedoara în stoparea climatului de violenţă care se manifestă la meciurile din Liga a IV-a, în care sunt angrenate echipe de amatori din judeţul Hunedoara.

„Nu cred că este nevoie să moară cineva pentru ca AJF să impună o schimbare de atitudine în fotbalul hunedorean. Sunt tineri, sunt copii de 15 ani care vin la fotbal. Ce-o să le spunem lor sau părinţilor? Trebuie să se joace fair-play, după reguli care să promoveze meciuri curate, iar arbitrii să-şi facă treaba, cu respectarea regulamentului de fotbal”, a spus antrenorul echipei CFR Simeria, Ioan Bădoi.

La rândul său, primarul oraşului Simeria, Emil Râşteiu, a menţionat că autorităţile locale îşi vor retrage sprijinul financiar acordat echipei de fotbal CFR Simeria până când se va reveni la jocuri lipsite de violenţă.

1 COMENTARIU

  1. Cum mai poate trai acum jucatorul de la Brad, care l-a accidentat pe acest tanar? Asta este sport? Nu, cred ca asta e bataie de joc. Iar cei de la FRF ar trebui sa puna piciorul in prag. Asa ceva nu am crezut ca voi auzi vreodata!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc