AcasăSOCIALUniversitatea de Vest din Timișoara lansează primul program educațional în limba germană

Universitatea de Vest din Timișoara lansează primul program educațional în limba germană

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara lansează primul program educațional în limba germană cu dublă diplomă ”Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik”. Programul pregătește studenții în domeniul afacerilor și informaticii și se derulează în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate din Karlsruhe.

Studenții din cadrul specializării în limba germană vor avea posibilitatea să studieze două semestre la Karlsruhe, oraș înfrățit cu Timișoara și să beneficieze de un stagiu de șase luni de practică în companiile germane din capitala Banatului. De asemenea, vor putea beneficia și de zece burse oferite de companiile germane și de Clubul Rotary Timișoara Cosmopolitan.

uvt2Lansarea acestui nou program a avut loc în prezența ministrului de Interne al landului Baden-Württemberg, Reinhold Gall, a rectorului Universității de Științe Aplicate din Karlsruhe, prof. dr. rer. nat. Karl-Heinz Meisel, a rectorul Universității de Vest, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, și a decanului Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul UVT, conf. univ. dr. Ovidiu Megan. Au fost prezenți, de asemenea, reprezentanți ai unor companii germane din regiune.

Potrivit UVT, Universitatea parteneră din Karlsruhe s-a poziţionat, în ultimii trei ani, pe primul loc în clasamentul programelor educaționale de informatică și administrarea afacerilor din Germania. Iar Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul UVT, mai spun aceştia, este, de 50 de ani, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior economic din sud-estul Europei, programele sale de licență și master recunoscute la nivel european fiind absolvite până în prezent de peste 35.000 de studenți români și străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc