AcasăALERTAUn nou virus se răspândește rapid pe Facebook

Un nou virus se răspândește rapid pe Facebook

Avionul malaezian care de mai bine de o săptămână este de negăsit a creat o adevărată isterie în întreaga lume. Oamenii așteaptă să afle care este soarta acestui zbor și unde anume este avionul. Profitând de acest eveniment, pe cea mai mare rețea de socializare se răspândește rapid un mesaj care spune că avionul a fost găsit. Atenție însă, este un virus!

Facebook s-a umplut cu mesaje în care se susține că avionul dispărut MH370 ar fi fost descoperit în Triunghiul Bermudelor, știrea devenind rapid virală. Dar, dacă faci click ești condus spre unele sondaje create de hackeri, informează  independent.co.uk. Clipurile par legitime și precizează că pasagerii sunt în viață sau că au fost salvați. Atenție însă, în momentul în care faceți click pe acest linkuri, datele de pe computerele dumneavoastră pot fi puse în pericol. Pe conturile dumneavoastră de Facebook se vor face postări care par a fi făcute chiar de către dumneavoastră, iar toți prietenii din listă vor fi înștiințați și invitați să acceseze acele postări. Astfel, materialul de tip mallware se răspândește exponențial.

Săptămâna trecută un alt virus de acest gen care avea un conținut sexual explicait s-a răspândit cu repeziciune în rețeaua de socializare, infectând milioane de calculatoare. Sfatul nostru este să nu dați atenție unor astfel de postări.  Actualizați-vă programul de antivirus instalat pe computer și scanați de urgență calculatorul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc