AcasăSTIRIHUNEDOARATrei hunedoreni, bursieri în China la inițiativa Institutului Confucius

Trei hunedoreni, bursieri în China la inițiativa Institutului Confucius

Trei hunedoreni iubitori ai limbii și culturii chineze au fost selectați de către Institutul Confucius/ Hanban pentru a primi câte o bursă de studiu la universități din China.

Bogdan Sebeșan ( 29 de ani, student) , Anamaria Oșan(31 de ani, profesoară) și Andrei Borza (16 ani, elev) sunt primii bursieri din județul Hunedoara ai Institutului Confucius/ Hanban. Ei au urmat cursurile de limbă și cultură chineză oferite de către Institut în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și apoi au susținut examenele care le-au permis apoi să obțină aceste burse.

Bogdan Sebeșan – 29 de ani, este student în anul IV la Facultatea de Inginerie Hunedoara, Autovehicule Rutiere, grupa AR 315 și cursant de limba chineză în anul II, curs urmat la Filiala Nr. 5 – „Colțul Chinezesc” din cadrul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva. Bogdan Sebeșan a obținut o bursă de un semestru la Universitatea de Limbă și Cultură din Beijing și va merge în China în luna septembrie 2015. El a început să învețe limba chineză în noiembrie 2013 în Hunedoara, urmând cursuri a câte două ore pe săptămână. Este pasionat de studiul limbii și culturii chineze, promovând examenul de limba chineză HSK – nivelul II cu punctajul 134/200 și examenul oral de limba chineză HSKK – nivel începător cu punctajul 62/100 în luna aprilie anul curent, în Sibiu.

Anamaria Oșan – 31 de ani, este profesoară de limba engleză la Liceul Teoretic „Téglás Gábor” din Deva. A început să învețe limba chineză la Filiala Nr. 5 – „Colțul Chinezesc” din cadrul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva din luna octombrie 2014, dovedind un real talent pentru studiul limbii chineze, motivată fiind de plăcerea de a învăța această limbă și de a o vorbi. A promovat în luna aprilie 2015 examenele HSK – nivelul I și HSKK – nivel începător, obținând rezultate foarte bune – 200/200, respectiv 62/100, și, prin urmare, a obținut bursa de patru săptămâni la Universitatea de Limbă și Cultură din Beijing.

Andrei Borza – 16 ani, elev al Colegiului Național „Decebal” din Deva, Matematică-Informatică Bilingv Engleză, clasa a X-a A. Este cursant de limba chineză în anul II de studiu la Filiala Nr. 5 – „Colțul Chinezesc” din cadrul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, dovedind un mare interes față de limba și cultura chineză, cu un punctaj de 168/200 obținut la examenul HSK – nivelul I și un punctaj de 52/100 la examenul HSKK – nivel începător. Ca urmare a acestora, i-a fost acordată bursa de patru săptămâni la Universitatea de Limbă și Cultură din Beijing.

[quote_box_center]În iunie 2014 a fost înființată, la inițiativa Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Filiala Nr. 5 – „Colțul Chinezesc”, înființarea acesteia reprezentând o etapă nouă în colaborarea dintre instituția noastră și Institutul Confucius din Sibiu. Aici se organizează cursuri de limbă și cultură chineză (aproximativ 190 de cursanți în anii I și II), filiala fiind bogat dotată cu cărți, dicționare, reviste, DVD-uri cu tematică axată exclusiv pe limba, cultura, civilizația și tradițiile chinezești, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul bibliotecii din Deva. [/quote_box_center]

Pentru a veni în întâmpinarea dezvoltării Institutului Confucius, cu scopul de a facilita promovarea studiului și aprofundării limbii chineze, a civilizației și culturii chineze în lume, pentru ca această limbă să fie cunoscută cât mai bine în afara spațiului Chinei, Institutul Confucius/ Hanban a lansat programul „Bursa Institutului Confucius”. Acest program sponsorizează cursanți străini, oferindu-le prilejul de a studia în renumite universități din China la următoarele specialități: Limbă și Literatură Chineză, Istorie și Filosofie Chineză.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează cursuri de limbă și civilizație chineză încă din anul 2013, cursuri extrem de bine primite de către hunedoreni. Pentru doritorii care vor să deprindă tainele culturii chineze, trebuie menționat că și în acest an, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” din Deva a organizat înscrieri pentru cursurile de limbă și civilizație chineză (anul I), cursuri care vor începe în toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc