AcasăSTIRIHUNEDOARATiroliană de 570 de metri și un dispozitiv PowerFan unic în țară,...

Tiroliană de 570 de metri și un dispozitiv PowerFan unic în țară, din iulie la Arsenal Park Orăștie

Începând din această lună, complexul de agrement cu profil militar Arsenal Park din Orăștie, județul Hunedoara, își extinde oferta de petrecere a timpului liber cu o tiroliană în lungime de 570 de metri și un dispozitiv de tip PowerFan – unic în țară – pentru salturi libere de la 30 de metri înălţime. Bicicliștii au și ei motive de bucurie, în complex fiind dată în folosință o pistă cu o lungime totală de 9 kilometri.

Investițiile făcute la Orăștie de către compania controlată de frații Marius şi Emil Cristescu din Timișoara depășesc 3 milioane de euro și vor fi completate până la finalul anului și cu un Aqua Park a cărui valoare este de peste 2 milioane de euro. Fondurile investite sunt parte a unui proiect co-finanţat prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regională 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul, contribuţia beneficiarului (40%), în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Complexul turistic de tip militar de la Orăștie se întinde pe o suprafaţă de 88 de hectare şi este cel mai mare muzeu de tehnică militară din România, cu peste 150 de exponate, printre care tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanţă militară, o locomotivă, trenuri de mină, un avion IAR 93, un avion AN-2 şi un MIG 21, dar şi un elicopter Kamov Ka 26.

Investiţiile recente de la Arsenal Park se adaugă unor obiective deja finalizate: parc de aventură, cu şase trasee de diferite dificultăţi, pentru copii şi pentru adulţi, cu peste 70 de platforme şi dispozitive amplasate la o înălţime de până la 25 de metri, un patinoar sintetic, un skate park din beton cu suprafaţa de 1.500 de metri pătraţi şi un centru echitație unde vor fi aduși în scurt timp 12 cai.  În complexul Arsenal Park a fost deschis şi un loc de joacă pentru copii, care beneficiază de echipamente pentru căţărare, echilibristică, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagăne şi balansoare. Locul de joacă este prevăzut cu piese de mobilier urban pentru adulţii care supraveghează copiii şi poate găzdui simultan peste 300 de copii.

„Preconizăm ca după finalizarea proiectului să avem 1.000 de vizitatori pe zi în sezon, pe lângă turiştii care înnoptează în cele 220 de locuri de cazare. În acest an, numărul maxim de vizitatori a fost de 500 într-o zi. Vizitatorii vin din toată ţara, dar mai ales din Timişoara, Arad, Hunedoara, Sibiu sau Cluj-Napoca”, a declarat Marius Cristescu citat de Mediafax.

Arsenal Park este un complex de vacanţă în care turiştii pot practica diverse activităţi, printre care instrucţie militară, lupte de airsoft şi paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft şi paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul şenilat, concursuri de drezină, închiriere maşini de golf, biciclete, go-kart bikes sau segway. Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness, saune finlandeze şi cu infraroşu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă şi cu înot contracurent, o cameră de relaxare şi camere pentru masaj şi tratamente corporale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc