AcasăSTIRIȘefii serviciilor de informații din cadrul NATO au convenit să înființeze o...

Șefii serviciilor de informații din cadrul NATO au convenit să înființeze o Academie de Informații a Alianței

Serviciile de informații din țările NATO vor pune bazele unei Academii de Informații a Alianței Nord-Atlantice, după ce oficialii acestora au aprobat săptămâna trecută, la sediul NATO din Bruxelles, cadrul privind înființarea acestei instituții, informează Serviciul Român de Informații într-un comunicat de presă.

”Pe data de 29 noiembrie 2018, șefii organizațiilor civile, militare, de intelligence și de securitate aliate s-au întâlnit la sediul NATO la Bruxelles pentru discuții privind combaterea dezinformării, a atacurilor cibernetice și a mijloacelor tradiționale de spionaj. Conferința a fost deschisă de secretarul general Jens Stoltenberg, împreună cu președintele român al Comitetului de informații civile al NATO și președintele canadian al Comitetului militar de informații. Oficialii serviciilor de informații aliate au aprobat cadrul pentru înființarea unei Academii de Informații NATO și au discutat împreună cu serviciile partenere și cu Uniunea Europeană despre tehnologiile emergente care au impact asupra intelligence-ului și asupra cooperării dintre NATO și UE, arată SRI.

 NATO reamintește că, în condițiile deteriorării mediul internațional de securitate după anul 2014, a creat o nouă divizie de intelligence pentru a înțelege mai bine amenințările la adresa securității aliate. Această divizie nu colectează propriile sale informații, însă le evaluează pe cele furnizate de serviciile din țările aliate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc