AcasăALERTAPrăpăd în tot vestul: grindină, vânt și ploaie abundentă

Prăpăd în tot vestul: grindină, vânt și ploaie abundentă

Avertizarea de cod portocaliu de vreme severă imediată s-a confirmat pentru mai toate localitățile din vestul țării. În Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, ploaia și grindina au făcut prăpăd. Imaginile au fost cam aceleași peste tot: copaci smulși de vânt și doborâți la pământ, străzi inundate și sisteme de canalizare care nu au mai făcut față cantității de apă căzute, grindină care a distrus culturi agricole și grădini, autorități neputincioase în fața urgiei.

Furtuna s-a dezlănțuit peste întreg vestul țării, apele luând cu asalt orașe și sate. În imagini de-a dreptul apocaliptice ploile au fost însoțite de căderi de grindină și vânt foarte puternic. La Timișoara furtuna a durat foarte puțin, însă a fost suficient pentru ca străzile să se inunde. Grindina a făcut însă cele mai mari pagube, iar vântul puternic a smuls câțiva copaci pe Bulevardul Circumvalațiunii şi Bulevardul Take Ionescu. La Deva, bulevardele din oraș s-au transformat în doar câteva minute în  adevărate râuri, traficul fiind serios îngreunat. Pompierii au fost solicitați să întervină pe mai multe străzi unde apa a intrat în case. Cea mai afectată zonă a fost Calea Zarandului (DN7) – cea mai circulată arteră – aceasta fiind șoseaua de ocolire a Devei. Traficul rutier pe DN7 a devenit aproape imposibil pentru câteva zeci de minute. Angajaţii regiei locale de apă au scos in extremis capacele canalelor pentru a permite scurgerea mai rapidă a apei pluviale, însă pe unele străzi canalizarea a refulat prin gurile de canal.

Ploaia torenţială a căzut în cantităţi mari suprasolicitând reţeaua de canalizare a municipiului Deva. Apa care nu a fost preluată de canalizare a ajuns într-o casă de pe strada Ady Endre, în şase garaje situate pe străzile Aleea Salcâmilor şi Ioan Corvin, şi în subsolurile unui bloc, unei instituţii publice şi unui magazin. În plus, s-a circulat cu dificultate pe mai multe străzi din Deva şi pe DN 7, acestea fiind inundate temporar’, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

Meteorologii avertizează că este în continuare în vigoare avertizarea de cod galben de furtună, iar în același timp este în vigoare și o atenționare COD GALBEN de inundații pe mai multe râuri și bazine hidrografice din vest:  Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (Timiș si Caraș-Severin), Jiu superior și afluenți (Hunedoara, Gorj și Mehedinți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc