AcasăSTIRIHunedoreanul Lucian Heiuș, șef peste Finanțele din Regiunea Vest

Hunedoreanul Lucian Heiuș, șef peste Finanțele din Regiunea Vest

Hunedoreanul Lucian Heiuș a fost numit șef al Direcției Regionale de Finanțe, iar de astăzi este deja la post, la Timișoara.  Heiuș a fost în perioada 2005 – 2012  şeful Finanţelor Publice din judeţul Hunedoara. Membru PNL până în 2009 când a trecut la PD-L. În  2012  a candidat la funcția de primar al municipiului Orăștie și a pierdut, moment în care  a demisionat din PD-L. Exact cu un an în urmă, în luna august 2012, Lucian Heiuș a revenit în PNL. În prezent este director adjunct al Direcţiei de Management din Ministerul Finanţelor Publice.

Dincolo de derapajele politice, Lucian Heiuș este considerat în mediile economice un tehnocrat. Născut în 13 noiembrie 1965, a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Politehnicii din Cluj Napoca în 1990, iar apoi Facultatea de Ştiinte Economice în 1999. Și-a început activitatea ca inginer la Întreprinderea de vagoane Arad, unde a lucrat din 1990 până în 1991.  Din 1993 și  până în 1997 a fost şef birou desfacere SC Favior Vidra SA Orăştie, iar din 1997 este numit director comercial la aceeași întrepridere. În anul 1999 Lucian Heiuș pleacă director la SC Fablor Pell SRL din Orăştie. În anul 2005 este numit şef al Finanţelor Publice din Hunedoara, instituție pe care o conduce până în 2012 . Este considerat unul dintre apropiații lui Dan Radu Rușanu, eminența cenușie a Partidului Naționla LIberal.

În noua calitate, Lucian Heiuș va coordona activitatea finanţelor publice din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, principala sa prioritate fiind armonizarea activității și modului de lucru din cele patru județe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc