AcasăSTIRIDonald Tusk, într-o română perfectă: românii să apere libertatea, integritatea și statul...

Donald Tusk, într-o română perfectă: românii să apere libertatea, integritatea și statul de drept, cum a apărat Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri în 1986

Președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, a ținut un discurs memorabil joi seară la Ateneul Român cu ocazia începerii oficiale a Preşedinţiei române a Consiliului UE. Tusk a vorbit cursiv în limba română, amintind că prima mașină din familia sa a fost o Dacia 1300, a socrului său. Tusk a citat din Mircea Eliade și Andrei Pleșu și a ținut o pledoarie impresionantă pentru statul de drept și valorile europene.

”Fac apel la români să apere libertatea, integritate, statul de drept și Constituția cu aceeași hotărâre cu care a apărat portarul Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri în finala Cupei Campionilor de la Sevilla. Atunci mi s-a părut imposibil, dar el a reușit. Și voi veți reuși! Vă asigur de tot sprijinul meu”, a spus Tusk. ”Fac apel la români să apere fundamentele civilizației noastre europene”, a mai spus președintele Consiliului European.

”Sunt convins că veți interpreta o adevărată Rapsodie română. Sper că veți acționa în spiritul proverbului „Omul sfințește locul“. Sper că veți acorda importanța necesară respectării regulilor. Respectarea regulilor și atașamentul față de principii sunt esențiale. Celor care fac eforturi de a apăra valorile europene le spun: Continuați și luptați!”, a adăgat Tusk.

”Mai mult decât mașinile românești mă fascinează intelectualii români, precum Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Andrei Pleșu, Tristan Tzara, ca si sportivii precum Nadia Comăneci”, a adăugat liderul european.

Sursa video: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc