AcasăSTIRICARAS-SEVERINCondamnări pentru polițiștii de frontieră acuzați de trafic de țigări

Condamnări pentru polițiștii de frontieră acuzați de trafic de țigări

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat pedepsele împotriva foştilor poliţişti de frontieră acuzați de contrabandă de ţigări pe Clisura Dunării. Potrivit sentinţei ÎCCJ, fostul şef al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, comisarul-şef Ion Cionca, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, la fel ca şi subcomisarul Vasile Ursanu, care a lucrat ca ofiţer judiciarist în cadrul Formaţiunii Investigaţii Criminale a Poliţiei Moldova Nouă.

După aproape şapte ani de judecată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat pedepsele împotriva foștilor șefi de la Poliția de Frontieră Caraș-Severin, respectiv Moldova Nouă. Astfel fostul şef al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, comisarul-şef Ion Cionca, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, la fel ca şi subcomisarul Vasile Ursanu, care a lucrat ca ofiţer judiciarist în cadrul Formaţiunii Investigaţii Criminale a Poliţiei Moldova Nouă. Alţi trei inculpaţi au fost condamnaţi la 3 ani de închisoare: agent Gheorghe Juravle, şef tură la Punctul de trecere a Frontierei Moldova Veche, subcomisarul Dorin Dolici Praja, fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, şi comisarul-şef Nicuşor Cocoană, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin.

Doi ani va sta după gratii inspectorul Cătălin Olaru, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Moldova Veche, în timp ce Emil Piele, agent în cadrul Poliţiei Rutiere Moldova Nouă a primit pedeapsa cea mai mare, de 5 ani de închisoare. Sentinţa ÎCCJ este definitivă. În acelaşi dosar al contrabandei cu ţigări este condamnat la 5 ani de închisoare și  fostul primar al comunei Pojejena, Omer Radovancovici. Aceleaşi pedepse au fost primite şi de Sorin Corcoman, Vasile Szocz, Daniel Istudor şi Zlatco Costici.

George Lupu, fostul şef de magazin duty-free, a fost condamnat la doar trei ani de închisoare cu suspendare şi termen de încercare de şase ani, datorită sprijinului pe care l-a oferit anchetatorilor în soluţionarea acestui dosar. De asemenea, Marcel Străinescu a primit 3 ani de puşcărie cu suspendare şi termen de probă de şase ani, Zlatco Deianovici, Romică Bejenariu, Sârgean Dobrosavlevici – 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare şi termen de încercare de cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc