AcasăSTIRICea mai bună pálinka! O distilerie din Sfântu Gheorghe a obținut marele...

Cea mai bună pálinka! O distilerie din Sfântu Gheorghe a obținut marele premiu la cea mai prestigioasă competiție de profil din Ungaria

Distileria Sanct Georgius (Potio Nobilis) din Sfântu Gheorghe a fost declarată câștigătoarea celui mai prestigios concurs de palincă din Europa de Est.

Indiferent că se numește palincă sau pálinka, băutura atât de apreciată în Transilvania este tot mai căutată și premiată în Europa. Concurând cu nu mai puțin de 2600 de alți producători mai mici sau mai mari din 5 țări europene – Slovacia, Serbia, Cipru, România și Ungaria – producătorii români au obținut titlul de cea mai bună distilerie și au fost declarați câștigători ai prestigioasei competiții intitulate Quintessence. Aceeași distilerie a primit medalii de aur pentru 12 sortimente de palincă cu care s-a prezentat în concurs, surclasând producători renumiți din patria acestei băuturi, Ungaria.

Distileria Sanct Georgius din Transilvania nu este însă la prima ”ispravă” de acest fel, ei fiind multipli premiați ani la rând, atât la această competiție din Ungaria, cât și la alte competiții asemănătoare din Austria, Serbia și Slovacia.

Quintessence 2019 și-a ales câștigătorii în 26 ianuarie la Onga, în Ungaria.

”Producătorii români devin din ce în ce mai buni de la an la an. 156 de mostre de palincă de la distilerii din România au fost acceptate în concursul nostru și, iată, sunt și printre cei care pleacă acasă cu foarte multe premii, inclusiv cu marele premiu” a declarat organizatorul concursului, László Takács.

Producerea pălincii are o tradiţie de secole în Transilvania, aceasta fiind o băutură cu un conținut ridicat de alcool , 52% fiind procentajul legal. Principala caracteristică a pălincii este faptul că se obține în urma unui proces de dublă distilare, ceea ce îi conferă tăria specifică. Se obține prin fermentarea și distilarea diverselor fructe. Diferența dintre țuică – băutură mai cunoscută în alte părții ale țării-  și pălincă constă în faptul că țuica se produce doar din prune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc