AcasăSĂNĂTATEA TABăile Felix ar putea găzdui un spital de recuperare neurologică

Băile Felix ar putea găzdui un spital de recuperare neurologică

Medicul Marius Căprar vrea să folosească potenţialul şi renu­mele staţiunii balneo­cli­materice Băile Felix din judeţul Bihor pentru a construi un spital de recuperare neu­ro­lo­­gică printr-o investiţie de circa 32 mil. lei, scrie Ziarul Financiar.

”Noi am profitat de numele Băilor Felix şi de calitatea terapeutică a apei care e unică în zonă, sunt sute de ani de experienţă unde efectul terapeutic este clar. Proiectul şi terenul există, know-how şi plan de fezabilitate avem. Pe nişa de recuperare există un deficit foarte mare de paturi. Intenţionăm să facem un spital de referinţă pentru zona Europei de Est, nu numai pentru România, cu circuite moderne, l-am utila cu robotică de ultimă oră”, a spus medicul Marius Căprar, citat de ZF.

Marius Căprar este medic primar în secţia de reabilitare medicală a Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix. Staţiunea Băile Felix de lângă Oradea, care a avut cel mai mare număr de turişti în 2017 între staţiunile de turism balnear (202.000), a atras şi cele mai importante investiţii în turism, de peste 60 de milioane de euro din ultimii doi ani.

Cerere de finanţare din fonduri guvernamentale

”Ar fi un spital cu specific clar privat, care porneşte de la faptul că unde lucrez eu de 27 de ani spitalul a fost atât de solicitat că nicio zi nu a stat cu un pat gol. Ar fi necesar un astfel de spital. Eu militez pentru privatizarea sistemului de sănătate, deşi lucrez la stat de foarte mulţi ani. Competenţa ar creşte, şpaga ar dispărea”, a mai spus Marius Căprar. Pentru investiţia de aproape 32 mil. lei, medicul a depus cerere de finanţare din fonduri guvernamentale pentru 15 mil. lei, iar restul de bani ar veni din credite bancare.

 

Sursa.zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc