AcasăADMINISTRATIEArunci gunoaie aiurea? Un vecin te va raporta și va fi premiat...

Arunci gunoaie aiurea? Un vecin te va raporta și va fi premiat pentru asta

[ad_1]

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a efectuat marţi o vizită pe Valea Someşului, cu scopul de a monitoriza situaţia deşeurilor menajare aruncate pe malurile apelor, iar printre măsurile propuse în cadrul întâlnirii cu factorii responsabili s-au numărat “supravegherea reciprocă a cetăţenilor şi acordarea de premii motivante pentru cei care fac sesizări referitoare la acţiuni care aduc prejudicii mediului”, potrivit unui comunicat de presă remis de Instituţia Prefectului.

Comisia condusă de prefect care s-a deplasat în teren a fost formată din reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, ai Sistemului de Gospodărire al Apelor, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Instituţiei Prefectului, iar la întâlnire au fost invitaţi şi primarii unităţilor administrativ-teritoriale de pe Valea Someşului, respectiv din comunele Şanţ, Rodna, Maieru, Ilva Mică şi din oraşul-staţiune Sângeorz-Băi.

Potrivit comunicatului de presă, printre măsurile propuse s-au numărat cele prin care vecinii să se supravegheze reciproc şi să raporteze autorităţilor dacă persoane “cu comportament poluant” aruncă deşeuri în albia râului Someşul Mare.

“Printre măsurile propuse pentru corectarea comportamentului poluant, se numără supravegherea reciprocă a cetăţenilor şi acordarea de premii motivante pentru cei care fac sesizări referitoare la acţiuni care aduc prejudicii mediului. Amplasarea de sisteme de supraveghere video şi acţiuni de monitorizare intensificate în zonele vizate sunt alte propuneri care contribuie la identificarea cetăţenilor care depozitează ilegal deşeuri în scopul sancţionării acestora”, se menţionează în documentul citat.

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud mai precizează faptul că au fost depistate cele mai afectate zone de pe Valea Someşului şi a fost stabilită o listă de acţiuni “care să contribuie la oprirea acestui obicei vechi de depozitare de deşeuri menajere pe albiile râurilor”, primarii fiind încurajaţi să îi sancţioneze pe cei care poluează.

Sursa foto: Stelian Dolha / Facebook

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: