AcasăSTIRIHUNEDOARA Casa Vulcanilor - locul în care se spune povestea vulcanilor hațegani...

Casa Vulcanilor – locul în care se spune povestea vulcanilor hațegani de acum 70 de milioane de ani

 Un nou proiect de interpretare turistică și educație nonformală în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului își propune să spună povestea vulcanilor hațegani de acum 70 de milioane de ani.

Proiectul presupune în primul rând realizarea unei structuri ecologice din lemn și cob care se va numi Casa Vulcanilor și va fi amplasată în satul Densuș,județul Hunedoara, la câțiva pași de situl geologic cu urmele activității vulcanice și a mării Tethys din Cretacic. Cobul este un amestec de pământ lutos, apă, paie și nisip care modelează cu mâna, fiecare construcție fiind unică și irepetabilă. Lucrul la căsuță va începe cu un workshop de construcții ecologice între 29 mai și 2 iunie. Actorii principali ai proiectului sunt tinerii înscriși în programul Voluntari pentru Geoparc și elevii de la clubul Exploratorii din Densuș. Un număr de cel puțin 20 de voluntari și 20 de elevi vor participa efectiv la activitățile proiectului, dar oricine este interesat va fi primit cu mare drag.

Proiectul mai include un workshop de interpretare turistică, amenajarea Casei Vulcanilor și a sitului geologic, pregătirea a 10 ghizi exploratori și o expoziție de fotografie „Making of Casa Vulcanilor” în orașul Hațeg.

“Proiectul Casa Vulcanilor este important din mai multe motive: în primul rând este vorba de crearea unui nou obiectiv turistic, care sperăm să atragă numărul mare de turiști care vizitează biserica Densuș și să îi facă să petreacă mai mult timp în localitate, cu beneficiile evidente pentru comunitate; în al doilea rând este un spațiu educațional care va fi folosit în principal de către Exploratorii din Densuș, club care anul acesta a avut foarte multe activități interesante de educație nonformală; în al treilea rând construcția în sine este un model de folosire a materialelor ecologice cu impact minim asupra mediului. Proiectul Casa Vulcanilor este o inițiativă exclusiv locală, care va ajuta la coagularea comunității din Densuș”, a declarat dr. Cristian Ciobanu, manager de proiect.

Inițiativa aparține Asociației „Drag de Hațeg” și se bucură de finanțarea Fundației pentru Parteneriat și MOL România prin programul Spații Verzi. Parteneri în proiect sunt Asociația Socială Satul de Lut, Școala Gimnazială Densuș, Primăria Comunei Densuș, Asociația Pro Edu Densușianu și – nu în ultimul rând – Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc