AcasăADVERTORIALAi animale în gospodărie? Iată câteva sfaturi esențiale!

Ai animale în gospodărie? Iată câteva sfaturi esențiale!

Cu siguranță, și tu îți dorești o fermă roditoare de care să te simți mândru la sfârșitul fiecărei zile în care ai trudit din greu. Atunci când ai și animale domestice, știi că nici o zi nu se aseamănă cu alta, fiindcă ai parte de tot felul de peripeții la fermă, de aceea este bine să pui în practică câteva sfaturi care îți vor face viața mai ușoară. La fermă, îngrijirea animalelor este un proces de lungă durată, așa că din articolul următor vei descoperi ce poți face pentru a simplifica acest proces!

Cum să faci față zilelor pline de peripeții

  • Marchează animalele pentru o vizibilitate mai mare

Fără doar și poate, animalele domestice au o importanță foarte mare în fiecare fermă. Fiecare animal este special, având personalitate și obiceiuri proprii. De aceea, este esențial să recunoști animalele rapid, în special dacă are loc vreo urgență și trebuie să iei pe loc o decizie. Astfel, poți opta pentru o soluție simplă și eficientă: marcarea animalelor.

Metodele de marcare a animalelor te ajută să le identifici rapid ori să îți dai seama care animal se află sub tratament. Iar dacă scapă din gospodărie și ajung lângă cele ale vecinului, va dura mai puțin timp să identifici care sunt animalele tale năzdrăvane!

De exemplu, poți să le aplici numere ori poți folosi, pe termen scurt, bastoane de marcare de diferite culori. Acestea se aplică ușor pe pielea animalelor, rezistă la frig și la căldură și nu sunt dăunătoare. Trebuie să aplici culoare pe partea superioară a spatelui lor, iar nuanța va rezista aproximativ două săptămâni la porci și patru săptămâni la vaci și oi. Astfel, te orientezi mai repede printre animale și nu este nevoie să repeți numărătoarea pentru a fi sigur că toată animalele se află în siguranța gospodăriei!

  • Împrejmuiește ferma cu un gard electric

Un gard electric poate fi util în ferma ta în diferite scenarii. Atunci când vrei să împrejmuiești o zonă a grădinii, să ții animalele domesticite într-o anumită zonă sau pur și simplu vrei să ții la distanță animalele sălbatice, acest aparat este special conceput pentru a transmite un șoc electric neplăcut. Însă nu-ți face griji: acesta nu provoacă leziuni fizice, în schimb, animalele îl vor evita datorită senzației neplăcute. Trebuie să ții cont de faptul că un aparat care generează o energie mai puternică nu este recomandat pentru animale de talie mică, cum ar fi găinile, pisicuțele sau cățelușii. Așadar, nu uita să ții seama de animalele pe care le ai în curte înainte de-a alege aparatul!

Pentru a-ți organiza ferma după placul inimii, poți opta, de exemplu, pentru gardurile electrice de la Magnet Center: acestea vin la pachet cu o gamă largă de caracteristici. Gardurile se pot alimenta fie de la un adaptor, fie de la un acumulator care se poate reîncărca folosind energia solară. În plus, anumite modele te vor anunța dacă s-a rupt gardul. Așadar, nu mai trebuie să fii tot timpul cu ochii pe animalele tale domestice. Prin intermediul gardului electric îți poți delimita ferma așa cum îți dorești, iar tu ai mai mult timp la dispoziție ca să te preocupi de alte aspecte!

În concluzie, organizarea sarcinilor la fermă poate fi dificilă, în special atunci când deții multe animale domestice. Însă, aceste sfaturi te vor ajuta să organizezi eficient gospodăria pentru a realiza tot ce ți-ai propus, chiar și în zilele în care animalele tale sunt mai năstrușnice decât de obicei!

Sursă foto: Shutterstock.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc