AcasăADVERTORIALExteriorul casei tale - intră în mintea unui designer pentru a alege...

Exteriorul casei tale – intră în mintea unui designer pentru a alege cele mai bune combinații de culoare 

Dacă ești pe cale de a vopsi exteriorul casei tale și ai nevoie de inspirație, ai ajuns unde trebuie. În acest articol vor fi sugerate 3 combinații foarte potrivite pe care le poți folosi oriunde, dar în special în exteriorul casei. 

Cheia înțelegerii combinației coloristice

Fiecare combinație va folosi 3 culori – o culoare principală, o culoare secundară și una de accent. 

Culoarea principală va acoperi majoritatea suprafeței casei, corpul casei; culoarea secundară este sugerată pentru zona din jurul ferestrelor sau a lucrărilor speciale – coloane, chiar și poarta de la garaj. 

Culoarea accent este o pată de culoare folosită pentru o singură zonă. Poți alege să colorezi ușa într-o culoare specială, lucru care adaugă mult interes vizual acelui spațiu – asemănător cu faimoasele uși din Dublin. 

Este absolut esențial ca înaintea achiziției vopselei lavabile să ai în vedere următorii indicatori: vopseaua să prezinte un grad înalt de rezistență la spălare și la temperaturi extreme, cu putere de acoperire ridicată și un ultim aspect important – să nu conțină substanțe nocive pentru om. 

O vopsea care îndeplinește toate aceste condiții este vopseaua BenjaminMoore.ro. Mai departe, pentru a exemplifica tipurile de combinații coloristice, vor fi folosite denumiri generale de culoare, dar pentru a le vizualizamai ușor, le poți găsi și la secțiunea de vopsea lavabilă premium de exterior.

Prima combinație – nud și pastelat

Prima sugestie de paletă coloristică este una deschisă, caldă și “cremoasă”. Culoarea principală va fi Rich Cream , un bej cald cu tonuri subtile de galben. O culoare secundară potrivită va fi White Winged Dove. Iar culoarea accent pentru acest exemplu, pentru a păstra paleta de culori nud, va fi un verde deschis – anume Tree Moss. 

A două combinație – gri și contraste

White Dove – o culoare care duce mai mult spre gri, însă foarte deschisă la ton, care menține aspectul natural, elegant al casei. Se recomandă combinarea acesteia cu culoarea secundară  Nordic Gray. Contrastul creat de cele două culori va fi izbitor. Pentru a păstra tonul de griuri, culoarea de accent nu trebuie să fie ceva vibrant, ci în continuare din scara de gri, însă un gri contrastant – deci culoarea Graphite se va armoniza perfect. 

Paleta coloristică pentru cei mai curajoși 

Vei folosi pentru corpul casei Snowfall White, apoi culoarea City Shadow secundară și vei adăuga cea mai îndrăzneață, și de departe cea mai intensă, dar elegantă nuanță de roșu – Parisian Red. 

În final, recomandarea este să stabilești ce dorești pentru exteriorul casei tale – nuanțe calde, pastelate care se completează subtil, sau contraste puternice care scot în relief structura casei tale, sau zonele de interes alese de tine? Explorează varii palete coloristice și alege-o pe cea care te încântă cel mai mult, fără riscul de a raționaliza prea mult această decizie. Ține, însă,  cont de calitate, pentru că de multe ori, e chiar mai vizibilă decât culoarea în sine. Mult succes!

sursa imagine: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc