AcasăADMINISTRATIEPeste 1 milion de euro investiți în noua stație de tratare a...

Peste 1 milion de euro investiți în noua stație de tratare a apei potabile din Sânnicolau Mare

Aquatim SA a anunțat finalizarea unei investiții a cărei valoare depășește 1 milion de euro, fiind vorba despre noua stație de tratare a apei potabile din Sânnicolau Mare. Nu mai puțin de cinci milioane de lei, fără TVA, a investit societatea de apă și canal în cel mai vestic oraș al României, majoritatea banilor venind de la Uniunea Europeană.

Stația de la Sânnicolau Mare este proiectată să funcționeze cu un debit maxim de 153 metri cubi pe oră.

„Tehnologia de tratare cuprinde următoarele trepte: captarea apei din subteran prin 9 foraje, aerarea, preoxidarea, filtrarea, tratarea nămolului și dezinfecția finală, precum și înmagazinarea apei într-un rezervor cu capacitatea de 2000 mc și unul cu capacitatea de 500 mc. Funcţionarea staţiei este monitorizată online şi automatizată, achiziţia de date şi conducerea proceselor de tratare se face cu echipamente comandate la distanţă. Precizăm că această investiţie va fi completată în curând cu cea de extindere şi reabilitare a reţelei de distribuție a apei însumând circa 24 km, care face parte din acelaşi proiect”, au declarat reprezentanții societății de apă și canal.

Contractul pentru realizarea mai multor stații de tratare în județul Timiș a fost semnat încă din anul 2013. Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este în valoare de 509,6 milioane de lei, adică aproape 119 milioane de euro. Proiectul cuprinde investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de distribuţie şi de tratare a apei potabile precum şi pentru colectarea şi epurarea apelor uzate în localităţile: Timişoara, Jimbolia, Deta, Sânnicolau Mare, Buziaş, Recaş, Gătaia, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. Lucrările însumează extinderea reţelei de canalizare cu aproximativ 200 km, extinderea reţelei de apă cu aproximativ 100 km, construcţia a șapte staţii noi de epurare a apei uzate şi construcţia a trei staţii noi de tratare a apei potabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc