AcasăADMINISTRATIE”Drumului Regelui” ar putea fi pus în valoare printr-o cooperare între primăriile...

”Drumului Regelui” ar putea fi pus în valoare printr-o cooperare între primăriile Petriș și Vața de Jos

[ad_1]

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a participat ieri la o întâlnire organizată de primarii comunelor Vaţa de Jos, judeţul Hunedoara, şi Petriş, judeţul Arad, cu scopul de a analiza posibilele colaborări pentru punerea în valoare a așa-numitului ”Drum al Regelui”

Principalul scop al întâlnirii l-a constituit modalitatea prin care cele două primării, împreună cu autorităţile judeţene, vor putea colabora în viitor având în vedere dezvoltarea durabilă, dar şi modalitatea de obţinere a finanţării şi punere în valoare a ‘Drumului Regelui’ care uneşte cele două unităţi administrativ-teritoriale şi cele două judeţe.

Cu acest prilej a fost prezentat şi semnat ‘PROTOCOLUL DE COLABORARE’ dintre cele două primării, în vederea dezvoltării mediului socio-economic din cele două comune.

Discuţiile, la care au mai participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara şi ai Consiliului Judeţean Arad, deputatul PNL de Hunedoara, Vetuţa Stănescu, şi subprefectul judeţului Arad au avut loc la limita dintre judeţele Hunedoara şi Arad, aflată pe DJ 707, cunoscut sub numele ‘Drumul Regelui’.

DJ 707, cunoscut și sub denumirea de „Drumul Regelui”, a fost construit în perioada interbelică din ordinul Regelui Mihai I al României, în aceeaşi perioadă în care monarhul a cumpărat Castelul Regal de la Săvârşin. Soluţia tehnică folosită de inginerii italieni contractaţi de Majestatea Sa la acea vreme a fost pavarea traseului cu piatră rotundă de râu, o caracteristică încă vizibilă pe alocuri şi care îl face unic în România.

Drumul judeţean 707 are o însemnătate aparte pe harta rutieră a judeţelor pe care le străbate, acesta făcând legătura între două obiective regionale majore: Castelul Regal Săvârşin (Arad) şi staţiunea balneară Vaţa de Jos (Hunedoara), ambele cu un important potenţial turistic si economic latent. 

Familia regală obişnuia să folosească acest drum, care leagă localităţile de pe Valea Mureşului cu cele din Ţara Zarandului şi Ţara Moţilor. De fiecare dată când parcurgeau acest drum, Regele și familia acestuia rămâneau impresionați de oamenii gospodari ai comunei noastre și de frumusețile naturale absolut inegalabile.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc