AcasăSTIRIHUNEDOARALansare de carte, astăzi la Deva Mall

Lansare de carte, astăzi la Deva Mall

Iubitorii de cultură din județul Hunedoara sunt chemați astăzi, 23 februarie 2013, ora 13.00, la Deva Mall, pentru a lua parte la evenimentul prilejuit de lansarea volumului de proză intitulat Lumina umbrei mele al scriitorului Ionuț Copil.Evenimentul este organizat de către Biblioteca Judeţeană „Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva, iar directorul institutiei, domnul Sebastian Bara, a declarat pentru stiridinvest.ro că este un eveniment la care îndeamnă să participe cât mai  mulți hunedoreni, scriitorul Ionuț Copil fiind născut și educat în județul Hunedoara.

Scriitorul Ionuț Copil s-a născut în ziua de 23 noiembrie 1977 în Geoagiu. A urmat Liceul agricol din localitatea natală și în anul 2001 a absolvit Facultatea de Agronomie din Timișoara. A fost pasionat de scris și, în anul 2007, debutează cu volumul de eseuri intitulat Clipa de luciditate. A publicat și numeroase lucrări de specialitate, din domeniul agrar, fără să renunțe la preocupările literare, a spus Sebastian Bara.

Volumul Lumina umbrei mele este caracterizat de însuși autorul său ca fiind „închegat din gândurile și răspunsurile, din judecățile și prejudecățile ultimilor șase ani”. Tot autorul este cel care își autodefinește volumul care: „Vorbește într-un limbaj liber, pendulând între umor și obscenitate despre probleme serioase, despre prostia omenească și despre frenezia cu care ne autosabotăm zi de zi”.Cartea lui Ionuț Copil este o cronică extrem de realistă a tabloului social, a vieții cotidiene, a problemelor apărute odată cu evenimentele din decembrie 1989. Realitățile complexe, mutațiile din toate domeniile vieții, România perioadei de tranziție, toate acestea sunt teme și motive recurente în paginile acestui volum. Autorul analizează și observă cu un simț acut al realității tot ce îl înconjoară, își pune întrebări și încearcă să afle răspunsuri, clatină eșafodaje și rutine ce par de nezdruncinat. Este o lectură captivantă, care nu lasă indiferent pe cineva care este implicat în realitatea noastră de fiecare zi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc