AcasăADVERTORIALCum poți moderniza o scară de bloc ca asociație de proprietari

Cum poți moderniza o scară de bloc ca asociație de proprietari

Locul în care îți petreci timpul contează mult în viața ta, iar pentru a fi un mediu plăcut, poți opta contribuția modernizării acestuia. Poate fi un proces de durată, dar cu implicare din partea tuturor locatarilor, acest loc poate îmbunătăți starea de bine și menținerea aspectului proprietății. În urma consultării cu locatarii, toate sugestiile propuse pot fi de luat în considerare în cazul în care sunt relevante pentru contextul dat.  

Iată câteva sfaturi de mare ajutor care pot schimba condiția actuală a blocului:

  1. Examinarea situației de față

Primul pas în planificarea unei rețele moderne în cadrul acestei proprietăți este să existe un specialist în domeniu care să cerceteze eventualele probleme și să vină cu propuneri pentru remedierea acestora. Unul dintre cele mai esențiale aspecte fără de care locatarii nu ar putea să își desfășoare activitățile în mod corespunzător este iluminatul. Este destul de greu să concepi viața fără lumină, nu doar pentru senzația de siguranță vizuală, dar și pentru protecția rezidenților. Dacă iluminatul se află în stare deteriorată, înlocuiește-l cu unul nou cu senzori de mișcare, pentru a nu se pierde inutil sursa de electricitate.

  1. Instalarea unor sisteme de siguranță și schimbarea interfonului

Dacă vei lua în considerare instalarea unor camere video, atunci locatarii se vor simți mult mai protejați în propria locuință. Inclusiv infracțiunile pot fi prevenite cu ajutorul acestora. Nu numai că întregul bloc va fi în siguranță, dar este vorba de starea de confort a locatarilor și de ritmul calității vieții acestora. Schimbarea interfonului este necesară, precum este și implementarea echipamentelor de stingere a incendiilor sau a sistemelor de acces.

  1. Schimbarea țevilor

În afară de toate aceste implementări, reparațiile vor fi importante în optimizarea unui stil de viață decent. Acestea pot fi cu privire la rețeaua de canalizare care este mai mult decât necesară în întregul complex. Un alt exemplu important este să alegi serviciile de branșamente gaze din cadrul celor de la mastergaz.ro pentru a fi racordat direct la sursă. Proprietatea va fi în stare ideală pe termen lung cu ajutorul acestor măsuri puse în aplicare, iar deteriorările vor ezita să apară.

  1. Designul scării blocului

Fie că îți vine să crezi sau nu, acest aspect contribuie la imaginea favorabilă a locatarilor despre clădire, și inclusiv a potențialilor cumpărători. Încă de la fațada clădirii, oamenii își fac o impresie pozitivă sau negativă asupra blocului. Pentru a fi în concordanță cu standardele propuse, alege să renovezi spațiile comune ale locatarilor, dacă ești în poziția de administrator. Culorile sunt importante în percepția riveranilor, deoarece pot oferi un aspect plăcut și actual. 

  1. Instalarea unor dispozitive de tehnologie superioară

Dacă vei contribui cu surse eficiente de electricitate precum becurile LED, în defavoarea celor clasice, vei avea de câștigat în ceea ce privește consumul acestora. Căldura sau instalarea de ferestre termoizolante vor păstra mult mai bine confortul termic dacă proprietatea este izolată întocmai. Deci, costurile asociate vor fi păstrate sub control odată cu implementarea acestor măsuri.

Așadar, procesul modernizării poate fi unul amplu, dar și cu susținerea financiară din partea locatarilor puteți da o notă semnificativă clădirii. Renovarea poate fi benefică atât pentru menținerea stării de bine a riveranilor, cât și pentru siguranță. Comunicarea poate fi cheia în demersul întregului proiect, iar dacă tu vei fi transparent în discuție cu locatarii, puteți stabili toate aceste priorități care pot duce spre confortul lor. În plus, pot exista anumite deranjamente în decursul proiectului, cum ar fi zgomotul, dar acesta va fi temporar și va fi stabilit un interval orar pentru lucrări.

Sursa foto: Freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc