AcasăADVERTORIALAflă când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți și cereri. Cu toate acestea, există mai multe lucruri de luat în considerare atunci când cumperi primul smartphone pentru micuțul tău.

Cel mai puternic argument pe care copiii îl aduc adulților pentru a putea primi și ei un telefon este următorul: „Toți ceilalți au deja unul! ”. Dacă te afli printre părinții care au primit o astfel de replică, atunci este destul de greu să găsești contraargumente și să poți încheia subiectul pentru încă o perioadă.

Există anumite lucruri pe care fiecare părinte trebuie să le ia în calcul înainte de a cumpăra copilului un telefon mobil, iar sfaturile de mai jos îți pot fi de un real folos dacă și tu te afli în această situație.

Care este cea mai potrivită vârstă pentru ca un copil să aibă propriul telefon?

În aceste vremuri, limitele de vârstă în ceea ce privește utilizarea telefoanelor sunt greu de precizat, căci foarte mulți părinți le permit copiilor să folosească un smartphone încă de la 2 ani sau mai puțin. Iar acest lucru poate fi un rezultat al faptului că tu, ca adult, petreci foarte mult timp în fața ecranului și astfel transmiți celui mic ideea că este un obiect foarte interesant.

Specialiștii recomandă clar: un copil aflat în școala primară nu trebuie să dețină propriul telefon. Dar, pentru cei mici, smartphone-ul înseamnă mult mai mult decât posibilitatea de a efectua apeluri sau de a schimba informații – le oferă un anumit statut în grupul de prieteni.

Totuși, indiferent de ceea ce se întâmplă în alte familii, tu, ca părinte, poți amâna această decizie până când copilul tău trece de vârsta de 10 ani sau până când ajunge în școala gimnazială. Iar acest lucru se datorează în mare parte faptului că, din acel moment, micuții trebuie să parcurgă un drum mai lung până la școală și ei pot lua legătura ușor cu părinții în cazul în care au nevoie.

Totuși înainte de a cumpăra un telefon pentru copilul tău, fii sigur că:

  • Știe că nu trebuie să dezvăluie adresa sau numărul de telefon
  • Are experiență în ceea ce privește costurile și banii (își gestionează bine banii de buzunar)
  • Nu folosește telefonul pentru a instala aplicații nesecurizate
  •  Ai încredere în copil în ceea ce privește modul în care utilizează Internetul

Ce caracteristici trebuie să aibă telefonul mobil oferit copilului tău?

Bineînțeles, pe lângă cel mai potrivit moment pentru un telefon mobil, următorul aspect care dă de furcă părinților are legătură cu caracteristicile și modelul ales. Trebuie să fie cât mai ieftin, să fie o versiune veche păstrată în sertar exact pentru acest moment sau să aparțină unei companii anume?

Primul și cel mai evident aspect este acela că primul telefon al copilului nu trebuie să fie un model scump și, neapărat, trebuie să se aleagă cele mai rezistente și robuste huse de telefoane pe Lerato.ro, pentru a-l proteja.

Alte sfaturi care îți pot fi de folos atunci când nu știi ce model să alegi pentru copil sunt:

  • Dacă vrei să cumperi un telefon pentru un copil sub 10 ani, este recomandat să alegi un model care nu permite decât efectuarea apelurilor și trimiterea sms-urilor.
  • Pentru a te asigura că nu vor exista costuri suplimentare în fiecare lună, utilizează o cartelă preplătită.
  • În cazul adolescenților, este important să alegi un telefon care include o cameră foto bună și aplicații diverse (YouTube, WhatsApp, Instagram, etc).
  • Dacă alegi un smartphone în cazul copiilor de vârste mici, optează pentru un model care permite instalarea unor aplicații de verificare a locației telefonului.

Indiferent de decizia pe care o vei lua ca părinte, ține cont întotdeauna de recomandările permanente ale experților: aceste dispozitive afectează sănătatea și dezvoltarea copiilor și trebuie să limitezi cu atenție timpul petrecut de cel mic pe telefon, indiferent de vârsta acestuia. Iar în momentul în care configurezi smartphone-ul, fă-o într-un mod care nu le afectează viața sau libertatea.

 Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc