AcasăSOCIALMinistrul Transporturilor, cu ochii pe constructori: Lotul 3 al autostrăzii Sibiu -...

Ministrul Transporturilor, cu ochii pe constructori: Lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie va fi redeschis traficului în septembrie

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie va fi redeschis traficului după jumătatea lunii septembrie, a susținut, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, care a inspectat lucrările pe loturile 2, 3 și 4 ale autostrăzii Sebeș – Turda.

„Lotul 3 o să fie dat ( traficului — n.r.) până la sfârșitul lunii septembrie, deci după jumătatea lunii septembrie”, a declarat ministrul Transporturilor, menționând totodată că „se lucrează în foc continuu”, iar între mijlocul și sfârșitul lunii viitoare lucrările vor fi terminate pe tronsonul care a fost demolat.

Sorin Bușe a precizat că este „esențial” și ca traficul rutier să fie deschis în siguranță.

Întrebat dacă mai există „puncte nevralgice” pe lotul 3, ministrul Transporturilor a spus că, din câte se știe, nu, ci doar puncte considerate „minore”. „Mai există puncte pe care noi le considerăm minore, dar suntem acum pe punctul de a negocia și de a lansa foarte curând, deci vorbesc în următoarele zile, săptămâni, încă o expertiză independentă”, a declarat demnitarul.

El a mai spus că la minister se lucrează în prezent la un raport tehnic, care se bazează pe numere, nu pe impresii, și care o să arate exact ceea ce se întâmplă acolo. Însă, pentru mai multă siguranță, o să fie declanșat și „acest proces de expertiză independentă”.

„Reparația o să fie făcută clar până la jumătatea lunii septembrie și când vom da drumul la circulație vrem să fim siguri că nu numai că este gata, dar este în condiții de siguranță”, a afirmat ministrul Transporturilor. El a susținut că problemele de pe tronsonul respectiv sunt „din vina constructorului, care nu a luat în considerare condițiile geofizice de acolo”.

În data de 3 septembrie 2015, CNADNR a anunțat închiderea circulației rutiere pe Autostrada A1 Orăștie — Sibiu, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, între Nod rutier Săliște (km 270+020) — Nod rutier Cunța (km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii. CNADNR a impus constructorului autostrăzii Orăștie — Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porțiunea de 200 — 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare și reconstrucție în conformitate cu proiectul tehnic aprobat.

Autostrada a fost împărțită în 4 loturi de punere în aplicare. Loturile 1 și 2, având lungimea de circa 44 km, au fost deschise traficului în 2013. Loturile 3 și 4 au fost deschise traficului în 2014. În ceea ce privește Lotul 3 (Săliște — Cunța) de aproximativ 22 de kilometri, acesta face obiectul unei anchete penale după ce pe o porțiune din zona viaductului Aciliu au apărut fisuri adânci, care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc