AcasăADVERTORIALSfaturi de care să ții cont atunci când amenajezi un living open...

Sfaturi de care să ții cont atunci când amenajezi un living open space

Amenajarea unui living open space este o provocare plină de oportunități. Un spațiu deschis poate integra zona de living, bucătărie și, uneori, chiar zona de dining, creând o atmosferă primitoare și aerisită în casa ta. 

Vezi aici câteva sfaturi esențiale de care să ții cont atunci când amenajezi un living open space:

Delimitarea zonelor cu ajutorul mobilierului și a culorilor

Un prim sfat ar fi să delimitezi vizual diferitele zone ale spațiului open space utilizând mobilier și culori distincte.  De exemplu, folosește o canapea și o masă de cafea pentru a defini zona de living. Dacă vrei să fii practic poți chiar să alegi o canapea extensibilă pentru living, ca atunci când ai musafiri să transformi spațiul într-un loc de dormit. De asemenea, tot pentru delimitarea eficientă a spațiului un alt truc ar fi  utilizarea unor covoare pentru a crea zone distincte în interiorul spațiului open space. Plasează un covor sub zona de living și altul sub masa de dining pentru a marca vizual fiecare zonă și pentru a adăuga un plus de confort.

Iluminatul potrivit

Iluminatul joacă un rol crucial într-un living open space. Folosește o combinație de surse de iluminare, precum candelabre, lampadare și spoturi, pentru a evidenția diferitele zone și pentru a crea o atmosferă plăcută. Dacă ești în căutarea unor corpuri de iluminat pentru living, poți intra pe homelux.ro să cauți modele interesante ce s-ar putea potrivi locuinței tale.

Paleta de culori coerentă

Alege o paletă de culori coerentă și armonioasă pentru întreg spațiul. Astfel, vei crea o coeziune vizuală între zonele diferite, chiar dacă acestea îndeplinesc funcții distincte. Culorile deschise și luminoase pot contribui la crearea unei atmosfere spațioase, așa că încearcă să mergi pe o astfel de tematică, dacă nu ai un spațiu nelimitat la dispoziție..

Mobilier modular și flexibil

Alege mobilier modular și flexibil pentru a maximiza eficiența spațiului. Canapele cu configurații ajustabile, mese extensibile și unități de depozitare versatile pot fi adaptate nevoilor tale schimbătoare. De pildă masă extensibilă poate fi de mare ajutor când ai mai mulți invitați, iar în restul timpului poate sta strânsă ca să nu ocupe foarte mult spațiu degeaba.

Dacă se poate include o deschidere către exterior

Dacă ai acces la o curte sau terasă, integrează spațiul exterior în amenajarea ta. Ferestrele mari, ușile glisante și decorațiunile exterioare pot crea o continuitate între interior și exterior. Acest truc te va ajuta să creezi un spațiu mai larg.

Alegerea unor puncte „vedetă” ale livingului

Identifică și creează puncte centrale în diferitele zone ale spațiului. De exemplu, un șemineu decorativ, o lampă de podea spectaculoasă sau o piesă de artă pot adăuga personalitate și vor atrage toate privire în zona în care sunt plasate.

Elemente de design personalizate

Adaugă elemente de design personalizate care să reflecte personalitatea ta și preferințele tale. Obiecte precum tablouri, perne decorative sau suveniruri pot aduce un plus de autenticitate spațiului. În același timp, alege accesorii care să reflecte și tema generală a locuinței sau a încăperii. Culorile, texturile și stilurile ar trebui să se potrivească pentru a asigura coeziunea întregului decor.

Așadar, dacă ești pe cale de a amenaja un living open space poate fi o experiență cu adevărat interesantă, iar respectarea acestor sfaturi te va ajuta să obții un spațiu funcțional, estetic și perfect adaptat nevoilor tale.

Sursă foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc