AcasăSTIRIHUNEDOARA„Lectura pentru toți” a ajuns și la Lelese

„Lectura pentru toți” a ajuns și la Lelese

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a organizat în data de 27 mai 2014, începând cu ora 1200, la Școala Primară din Comuna Lelese, o activitate culturală desfășurată sub egida „Lectura pentru toți”.

„Lectura pentru toți” este un amplu parteneriat încheiat între Consiliul Județean Hunedoara, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,  prestigioasa Editură Emia condusă de distinsa poetă Paulina Popa și Bibliotecile publice din județul Hunedoara, printre care se numără și Biblioteca Comunală Lelese.

Poeta Paulina Popa a vorbit despre profilul Editurii Emia, fiind lansate mai multe cărți, între acestea remarcându-se cartea unei tinere de 12 ani, „Steaua care strălucește”, autoare Veronica Armean. Au mai fost prezenți și Adrian Rus, cu cartea „Pentru totdeauna sau poate chiar mai departe”, și autoarea de literatură în grai, Ileana Cornelia Neaga. De asemenea, a fost prezent și istoricul Ioachim Lazăr, care a vorbit despre contribuția locuitorilor din comuna Lelese la realizarea actului Marii Uniri. În toamna anului 1918, ca în toate satele județului Hunedoara, s-a format Consiliul Național Român, condus de preotul din sat și o Gardă Națională formată din 35 de gardiști, care erau soldați întorși de pe diferite fronturi din Europa, pentru menținerea ordinei și apărarea bunului public. La Adunarea de la Alba Iulia a fost trimis un document din partea locuitorilor comunei intitulat Hotărârea Noastră, semnat de peste 200 de locuitori, prin care aceștia explicau adeziunea la hotărârile Marii Adunări de la Alba Iulia de unire cu Patria Mamă, România.

La acțiune au fost prezenți: Domnul Primar Ciprian Achim, Domnul viceprimar Adrian Mihonesc, membrii ai comunității, precum și elevi ai claselor I-IV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc