AcasăSTIRITIMISExpoziția "Ilustrație de carte contemporană în Germania", la Muzeul de Artă din...

Expoziția „Ilustrație de carte contemporană în Germania”, la Muzeul de Artă din Timișoara

Expoziția „Ilustrație de carte contemporană în Germania” va fi vernisată, marți seara, la Muzeul de Artă Timișoara (MArT), evenimentul fiind realizat în colaborare cu Centrul Cultural German Timișoara.

Expoziția concepută de Goethe-Institut în colaborare cu Burg Wissem Bilderbuchmuseum al orașului Troisdorf prezintă prin intermediul a 13 grupaje reprezentative o imagine asupra creației unor importanți ilustratori de carte germani. În afară de clasici renumiți pe plan internațional, sunt prezentați și artiști tineri, ale căror opere reflectă cele mai actuale tendințe în ilustrația germană de carte. Sunt prezentate lucrări semnate de: Jutta Bauer, Rotraut Susanne Berner, Nadia Budde, Klaus Ensikat, Wolf Erlbruch, Jacky Gleich, Nikolaus Heidelbach, Sybille Hein, Janosch, Karoline Kehr, Axel Scheffler, Philip Waechter și Katja Wehner.

[quote_box_center]Expoziția exemplifică înalta calitate și diversitatea remarcabilă a ilustrației de carte germană. Pornind de la acuarelă și ajungând la colaj și experimente digitale, ilustrațiile reunite pe simezele MArT acoperă un spectru larg al artei moderne de ilustrație de carte. Uneori, ochiul artistului este naiv, uneori sceptic, alteori obraznic sau chiar intelectual. Unii artiști se joacă cu lumi imaginare și cu vise, alții răsucesc realitatea într-un mod vesel și absurd. Imaginilor expresive ce au culori puternice le sunt alăturate ilustrații tăcute și subtile”, a declarat Bogdan Nădăștean, purtător de cuvânt al MArT.[/quote_box_center]

Cei 13 artiști au fost invitați să selecteze câte cinci imagini dintr-una dintre propriile cărți cu ilustrații și să își argumenteze alegerea. Astfel, expoziția permite o întâlnire foarte personală și directă cu artiștii. O mică parte a expoziției va fi prezentată în Librăria Cărturești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc