AcasăSPORTAnamaria Gherghel, hunedoreanca ce domină fotbal-tenisul în România

Anamaria Gherghel, hunedoreanca ce domină fotbal-tenisul în România

399187_407518552651824_1933607731_nDesemnată drept cel mai bun sportiv la discipline neolimpice în 2012, de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Anamaria Gherghel a dezvăluit câteva dintre lucrurile care fac din fotbal-tenis un sport mai mult decât competitiv, dar şi care sunt atuurile sale, având în vedere că în 2012 a reuşit să strângă nu mai puţin de 5 titluri mondiale.

S-a apropiat de fotbal-tenis acum mai bine de 9 ani, din pură întâmplare. A perseverat şi a reuşit să strângă, an de an, o sumedenie de titluri naţionale, europene şi mondiale pentru clubul la care evoluează, Comexim R Lupeni. Antrenată de profesorul Dima Drumcea, Anamaria Gherghel a fost cea mai în formă reprezentantă a României la Mondialele ce au avut loc, anul trecut, în Turcia. Cinci titluri din tot atâtea posibile: la simplu, dublu, triplu, dubul şi triplu-mixt! Sportiva de 19 ani spune că cea mai dificilă probă a fost cea de la individual. „Dintre cele cinci titluri de campioană mondială pe care le-am obţinut anul trecut cel mai mult a trebuit să mă întrebuinţez în proba de simplu, pentru că a ţinut doar de mine. Mai mult, am jucat accidentată la acel moment şi am întâlnit în finală chiar campioana en-titre, deci a fost mult mai greu. Dar am reuşit să o detronez, apoi lucrurile au curs de la sine”, a spus Anamaria. Studentă la UNEFS Bucureşti, Gherghel a îmbrăţişat această disciplină după ce a văzut câţiva copii mai mari ca ea jucându-se în faţa blocului. „Practic în mod organizat acest sport de nouă ani. Când eram mai mică i-am văzut pe băieţi jucând în faţa blocului şi am încercat şi eu. A urmat apoi un concurs de Ziua Copilului, pe care l-am câştigat spre surprinderea mea şi astfel că am hotărât să perseverez”, spune cvintupla campioană mondială.

Anamaria spune că poate juca la fel de bine cu ambele picioare şi crede că s-ar descurca şi pe teren mare, fără fileu. „Lovitura mea cea mai de preţ este atacul. De altfel, fără un atac decisiv şi o servă bună şansele să câştigi un meci sunt foarte mici. Sunt dreptace, dar am învăţat să lovesc foarte bine şi cu stângul. îmi place şi fotbalul mare, pot să îl joc, cred destul de bine, dar nu sunt mare fan, îmi place doar să-l privesc şi atât”, a mai povestit sportiva din sudul judeţului, care-şi doreşte ca, în timp, fotbal-tenisul să devină sport olimpic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc