AcasăSTIRIHUNEDOARAZiua Unirii, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană "Ovid Densuşianu"

Ziua Unirii, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu”

afis 24 ianCa în fiecare an, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva întâmpină şi serbează, la 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Manifestările dedicate acestui important moment din istoria noastră au scopul de a menține vie în conștiințele tuturor, în special în sufletele tinerilor, importanța Unirii de la 24 ianuarie 1859, de a evoca figurile luminoase ale celor care au făurit Unirea.

„A devenit deja o tradiţie ca această sărbătoare dragă inimilor noastre să fie marcată printr-o serie de evenimente desfăşurate pe parcursul zilei de 24 ianuarie. De-a lungul anilor, Biblioteca noastră a realizat o foarte bună colaborare cu şcolile din Deva, parteneriatul pe care l-am iniţiat funcţionează foarte bine şi an de an, la manifestările dedicate unirii vine un număr din ce în ce mai mare de elevi. Împreună cu ei, tineri și vârstnici, dascăli și elevi, împărtăşim emoţia acestei zile ce ocupă un loc aparte în sufletele românilor”, spune directorul Bibliotecii Judeţene, Sebastian Bara.

Anul acesta, manifestările din ziua de 24 ianuarie vor începe la ora 10.00, în curtea Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva unde se va ţine, ca în fiecare an, Hora Unirii.

Este unul dintre cele mai plăcute şi mai emoționante momente, toţi cei care se prind în horă, elevi şi bibliotecari, profesori şi cititori, reînviind parcă „unirea în cuget şi simţiri” pe care au făurit-o înaintaşii noştri. La Hora Unirii din acest an vor lua parte elevi de la gimnaziile și liceele din Deva.

În continuare, la ora 10.30, în incinta Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene, elevilor de gimnaziu prezenți în sală li se va oferi prilejul să urmărească, în imagini, istoria înfăptuirii Unirii de la 24 ianuarie 1859. De asemenea, expoziția de carte dedicată Unirii va întregi atmosfera de sărbătoare.

La ora 13.00, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, elevilor din câteva licee devene li se va prezenta evenimentul de la 24 ianuarie 1859, contextul intern și internațional în care a fost posibilă înfăptuirea Unirii, marile personalități care au conlucrat, cu pasiune și iubire de țară, pentru a realiza Unirea.  Și de această dată, prezentarea va fi făcută într-o manieră atractivă, elevilor fiindu-le înfățișate toate momentele importante ce au avut loc în ianuarie 1859.

În finalul prezentării, elevilor li se vor adresa întrebări legate de Unirea din 1859, cei care vor răspunde corect fiind recompensaţi cu premii constând în diplome și cărţi oferite de Bibliotecă.

„Suntem siguri că şi în acest an, evocarea Unirii Principatelor Române va atrage un numeros public şi vom avea ocazia „să dăm mână cu mână” cu toţi cei care iubesc istoria acestui popor”, a conchis directorul Bibliotecii Judeţene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc