AcasăSTIRIZiua Națională va fi marcată de biblioteca din Deva

Ziua Națională va fi marcată de biblioteca din Deva

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva va dedica şi în acest an Zilei Naţionale a României o activitate specială, destinată în primul rând tineretului. În ziua de 27 noiembrie 2014, ora 1330, în Sala „Liviu Orosˮ a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, cei prezenţi în sală vor asista la o prezentare ce va avea ca temă Unirea cea Mare şi făurirea României Mari.

Vor fi prezentate imagini-document despre evenimentele politice care, în anul 1918, au adus Basarabia, Bucovina şi Transilvania laolaltă şi s-a făurit România Mare. Publicul va fi format din elevi de la colegiile și liceele din Deva cărora, la finalul expunerii, li se vor adresa întrebări legate de marele eveniment de la 1 Decembrie 1918, cele mai bune răspunsuri fiind răsplătite cu premii constând în diplome și cărţi oferite de biblioteca noastră.

De asemenea, cu această ocazie, în incinta Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva se va amenaja o expoziţie de carte având ca temă Marea Unire de la 1918 şi participarea hunedorenilor la acest eveniment major al istoriei noastre.

Porţile bibliotecii noastre vor fi deschise tuturor celor care vor să cunoască aceste cărţi, să le răsfoiască şi să discute pe marginea lor cu bibliotecarii noştri specialişti în istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: