AcasăADMINISTRATIEZiua Jandarmeriei Române. Ţinute de gală prezentate în premieră

Ziua Jandarmeriei Române. Ţinute de gală prezentate în premieră

P1340486Jandarmii hunedoreni au ieşit în stradă de ziua lor (3 aprilie) şi au arătat cetăţenilor cât de bine sunt pregătiţi pentru a interveni în situaţiile în care este nevoie de sprijinul lor pentru a restabili ordinea şi liniştea publică.

Pentru prima oară, Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită într-un cadru larg, aproape de oameni, dovadă fiind şi numărul mare de participanţi la manifestări, în ciuda ploii mărunte care a căzut în Piaţa Victoriei din municipiul Deva.

Totodată, în premieră, Garda Drapelului de Luptă al Unităţii a fost echipată în ţinută militară similară uniformelor purtate de la jandarmi în urmă cu 163 ani.

La sărbătoarea jandarmilor au fost invitaţi să participe oficialităţi locale, şefii structurilor de ordine şi siguranţă publică din judeţul Hunedoara, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi elevi din instituţiile de învăţământ.

„Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, doi ofiţeri şi un subofiţer, care s-au distins în misiunile îndeplinite,  au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, căpitan Nicolar Răducu.

Manifestările au cuprins un ceremonial militar urmat de exerciţii demonstrative. Jandarmii hunedoreni şi-au prezentat măiestria în faţa invitaţiilor prin executarea unor exerciţii demonstrative de autoapărare, dresaj canin, dar şi un exerciţiu de intervenţie profesională în care a fost prezentat modul de executare a unei arestări de mare risc.

În final jandarmii hunedoreni le-au prezentat celor invitaţi o parte din tehnica auto, de comunicaţii, dar şi echipament folosit de jandarmii din structurile montane şi din structurile mobile şi de intervenţie. Elevii prezenţi la manifestările dedicate zilei Jandarmeriei Române au putut proba echipamentul expus. Tot ei au fost cei care au primit insigne „Jandarm pentru o zi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc