AcasăSTIRIARADWeek-end plin în vestul țării: Open Air Festival la Arad și Zilele...

Week-end plin în vestul țării: Open Air Festival la Arad și Zilele Culturii Maghiare la Oradea

Week-end plin de evenimente în vestul țării. Aeroportul Internațional Arad este gazda  Festivalului Arad Open Air, în timp ce la Oradea, în Cetate, are loc o nouă ediție a Zilelor Culturii Maghiare.

Atmosfera a fost de-a dreptul incendiară, vineri seară, pe Aeroportul Internațional Arad, în prima din cele trei zile ale Festivalului Arad Open Air. Pe cele trei scene au urcat B-Ton, Vița de Vie, Subcarpați, Vanotek, Nervo, Ninho, Anna Tur (Main Stage), Kidu, Nilamarva, Tension, Radu M, Yousef, Jose Maria Ramon (Captain Stage), Snazu, Addo b2b Macarie, Lamache, Maayam Nidam, Herdot (ABC Stage). Momente speciale și show-uri de lumini și lasere au completat atmosfera spectaculoasă creată de artiștii prezenți.

Vanotek, unul dintre cei mai îndrăgiț DJ, a avut parte de o surpriză cu ocazia zilei sale de naștere. Organizatorii și publicul l-au sărbătorit împreună, cu multe zâmbete și urări, dar și cu un tort aniversar. Nervo au reprezentat punctul culminant al serii, artistele fiind foarte entuziasmate de publicul din România. Cele două australience l-au transmis celor prezenți un mesaj în limba română: „Bună seara, noi suntem Nervo. Noroc! Vă iubim! Mulțumim foarte mult.”

Anna Tur, unul dintre cei mai apreciați artiști din Ibiza, care a avut onoarea să închidă sezonul festivalier de pe insulă a pregătit un show deosebit, îmbinând o variantă de techno melodic cu house energic. Sound-ul unic, eleganța și divertismentul s-au întâlnit într-o experiență de neuitat în setul artistei. Programul festivalului continuă sâmbătă cu  James Aki (de la ora 17:00), Iband (19:00), OCS (20:00), Șuie Paparude (21:00), Gojira & Planet H (22:00), Almund (23:00), Paul Damixie (00:00), Mahmut Orhan (01:00), ATB (02:30). Pe Captain Stage vor putea fi urmăriți: Flo Ryan (de la ora 17:30), Cozma&Sambo (19:00), Herman (20:30), DJ Pol (22:00), Radu M (23:00), Neverdogs (01:00), Gruuvelement’s (04:00), DJ Kool (06:00). Pe ABC Stage vor urca: Hereck (de la ora 23:00), Tofu Production (02:00), Someșan b2b Bread&Butter (06:00).

La Oradea, timp de două zile, toți cei care iubesc cultura maghiară, tradițiile și, nu în ultimul rând delicioasele preparate ale bucătăriei ungurești sunt asteptați la o nouă ediție a Zilelor Culturii Maghiare. Cei prezenți vor avea parte și de concerte oferite de unii dintre cei mai îndrăgiți artiști din Ungaria și din țară. Evenimentul aduce în fața publicului un târg de artizani și produse tradiționale maghiare, dansuri cu specific maghiar, și bineînțeles,  delicioasele preparate culinare.

Cei mai mici participanți sunt așteptați sâmbătă și duminică cu o serie de activități creative. Marea surpriză pentru copii este spectacolul oferit de trupa Alma din Ungaria, duminică, de la ora 13:00. De asemenea, Teatrul pentru copii Fogi – Fogi gyermekszínház, va susține în ambele zile de eveniment spectacolul Süsü, Dragonul – Süsü, a sárkány, spre încântarea celor mici.

 

Zilele Culturii Maghiare vor aduce în fața publicului artiști importanți din Ungaria cum ar fi Hobo, care va urca pe scenă sâmbătă, de la ora 21:00, sau Rackajam și Hooligans, trupe care vor anima atmosfera duminică seara, de la ora 19:00, respectiv 20:00.

Totodată, sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 19:00, vom avea parte de un moment artistic deosebit oferit de Kolozsvári Operettissimo együttes – Opereta maghiară din Cluj, iar duminică, 16 septembrie, de la ora 18:00, Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul va acapara scena evenimentului într-un spectacol de neratat.

Evenimentul se va desfășura în partea din față a curții principale a Cetății Oradea, unde vor fi amplasate standurile pentru artizani și producători, zona de mâncare și scena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc