AcasăADVERTORIALVrei să te lansezi în industria muzicală? Iată ce poți face!

Vrei să te lansezi în industria muzicală? Iată ce poți face!

În urmă cu decenii, mulți tineri și-au croit drumul spre celebritate printr-o joacă, transformată în timp într-o adevărată pasiune. Acest lucru i-a transpus în cea mai frumoasă perioadă a vieții lor, pornind dintr-un garaj și terminând pe cele mai faimoase scene ale lumii, lăsându-și amprenta peste întreaga industrie a muzicii electrice contemporane. 

Iată cum poți debuta în această industrie!

Alege-ți partenerii

Deseori, oamenii care pătrund în această industrie au tendința de a se apuca solo, dat fiind faptul că nu mai au nevoie de instrumente pentru background sound. Aceștia apelează adesea la negative, însă o trupă în adevăratul sens al cuvântului prinde mult mai bine la public. Spre exemplu, dacă nu cânți cu vocea, ci la vreun instrument, ai putea să-ți creezi o trupă. Astfel îți vei valorifica atât talentul tău, cât și a celor din trupa ta. Dacă prestezi muzică ușoară, sau dimpotrivă, rock, alege-ți partenerii strict pe ceea ce cântă și ei de obicei. O trupă înseamnă mult mai mult decât niște oameni ce-și promovează talentul. Într-o trupa, membrii trebuie să se înțeleagă reciproc, să tragă în aceeași direcție și să fie focusați pe dezvoltarea întregii trupe. În caz contrar, nu numai ca nu veți progresa în niciun fel, însă va pierdeți și timpul și energia inutil.

Achiziționați-vă aparatura necesară

Odată formată trupa în sine, majoritatea instrumentelor sunt deja în posesia voastră. Însă, dacă doriți să vă îmbunătăți calitatea sunetului, vă puteți lua instrumente mai moderne la care adăugați și un amplificator. În funcție de ce vă hotărâți să prestați, vă puteți îndrepta spre achiziționarea unor alte instrumente față de cele pe care le aveți deja, care vă sunt necesare în producerea tipului respectiv de muzică. Spre exemplu, dacă trupa se bazează pe chitariști, puteți vedea aici chitare electrice de înaltă calitate. Nici nu intră în discuție să vă pierdeți economiile pe niște instrumente care nu sunt capabile să vă ofere ceea ce vă trebuie. 

Repetați

Publicul dorește să audă atât piese extrem de cunoscute și apreciate, cât și piese noi pe care le puteți compune chiar voi. Dacă doriți să dați lovitura, extindeți-vă repertoriul, repetând atât piese cu priză la public, cât și viitoarele voastre compoziții. Prima interacțiune cu publicul este extrem de importantă. Așa cum prima părere despre o persoană ni se imprimă în minte, așa și primul concert sau primul clip al unei trupe contează extrem de mult pentru ca, în continuare, să reprezinte un subiect de interes. 

Faceți-vă reclamă

După îndelungatele pregatiri, fie că vreți să dați un concert, să vă onorați prezența la un eveniment sau să publicați un clip pe social media, totul trebuie să iasă excepțional! Toți cei prezenți atât fizic, cât și din spatele unui ecran, trebuie să-și dorească să vă asculte în continuare. Dacă nu aveți ocazia participării la un eveniment, vă puteți promova singuri prin organizarea unuia. Puteți da de veste despre acesta pe rețelele de socializare ale fiecăruia, astfel încât să ajungă la cât mai multe persoane și să trezească interesul.

În zilele noastre, avem posibilitatea de a face din hobby-urile noastre un job din care să ne și întreținem financiar. Tot ce ai de făcut este să iei în serios lucrurile și să progresezi constant. Doar astfel îți vei crește șansele reușitei. 

Sursa foto – unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc