AcasăSTIRIVIDEO: Iarnă grea pe Transalpina. Utilajele CNAIR au intervenit pentru înlăturarea nămeților...

VIDEO: Iarnă grea pe Transalpina. Utilajele CNAIR au intervenit pentru înlăturarea nămeților de pe carosabil

[ad_1]

Prima de casare acordată în Programul Rabla Clasic va creşte anul acesta, de la 6.500 de lei la 7.500 de lei. De asemenea, bugetul pentru Programul Rabla Plus se va dubla, a anunţat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

„Programul „Rabla Clasic” ajută atât cetăţenii, cât şi industria autohtonă, prin acele tichete care sunt folosite pentru schimbarea parcului auto. Anul acesta vom modifica prima de casare din program şi o să majorăm de la 6.500 la 7.500 de lei. Aproximativ 1.500 de euro o să fie prima de casare care se va plăti acelor persoane care predau o maşină înmatriculată, se înscriu la dealer, se casează maşina, se radiază mașina şi prin acest lucru se scot din circulaţie maşinile vechi, poluatoare și sunt cumpărate mașini noi.

Tot în cadrul programului „Rabla Clasic” avem două ecobonusuri, care vin în completarea sumelor primei de casare şi în sprijinul acelor achiziţii prin care se cumpără maşini cu tehnologie hibrid. Aici, ecobonusul se majorează de la 2.500 de lei la 3.000 de lei. În cazul ecobonusului GNC sau GPL, cu emisii sub 96 grame de CO2, se majorează de la 1.000 de lei la 1.500 de lei”, a spus ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Bugetul Rabla Clasic crește cu 10% față de anul aterior

Ministrul a adăugat că bugetul programului „Rabla Clasic 2021” va creşte cu 10 % faţă de anul anterior, de la 405 milioane de lei la 440 milioane de lei.

În cadrul acestui program, o persoană poate primi cumulat cu cele două ecobonusuri maximum 2.250 de euro.

Bugetul Rabla Plus, dublu față de suma din 2020

În ceea ce priveşte ediţia din acest an a Programului „Rabla Plus”, bugetul alocat va fi de 400 de milioane de lei, dublu faţă de suma din anul 2020. „Bugetul de anul acesta permite achiziţionarea a 6.600 de maşini full electrice şi aproximativ 5.000 de maşini hibride plug-in”, a menţionat ministrul Tanczos.

„Am văzut care este reacţia cetăţenilor în momentul în care apare o nouă gamă sau o nouă maşină electrică pe piaţă. Vrem cât mai multe maşini electrice care să circule pe şoselele României, astfel încât impactul negativ poluator să fie din ce în ce mai mic. În momentul de faţă, procentul maşinilor electrice în totalul vânzărilor din România se situează undeva la 1% şi tocmai de aceea este nevoie de programe naţionale şi de o implicare mai serioasă a Ministerului Mediului în lansarea acestor achiziţii”, a afirmat Barna Tanczos.

Oficialul a menţionat să valoarea primelor de casare acordate în „Rabla Plus” rămâne neschimbată, respectiv 10.000 de euro pentru maşinile 100% electrice şi circa 4.500 de euro pentru cele hibride plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului achiziţionat.

Ministrul Mediului a subliniat faptul că se va asigura informatizarea integrală a proceselor specifice pentru cele două programe guvernamentale.[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: