VIDEO | Dezastrul de pe lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania, la șase ani de la semnarea contractului de lucrări

0
561

[ad_1]

Asociația Pro Infrastructură (API) a publicat marți pe pagina de Facebook imagini cu șantierul de pe lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii A3, sector unde CNAIR a reziliat săptămâna trecută contractul cu constructorul.

“Vă prezentăm mai jos imaginea dezastrului în derularea proiectelor de infrastructură. Stadiul șantierului de pe Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii, la 6 ani de la semnarea contractului și la cateva zile dupa rezilierea lui”, au transmis reprezentanții API.

CNAIR a notificat joi antreprenorul Asocierea SC Straco Grup SRL – SC Total Road SRL – SC Specialist Consulting SRL că a reziliat contractul „Proiectare și Execuţie pentru Realizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 2A: Ogra – Câmpia Turzii, Lotul 3: Chețani – Câmpia Turzii, km 21+500 – km 37+191″.

Potrivit CNAIR, antreprenorul nu a respectat trei înștiințări de remediere și a abandonat șantierul. După deschiderea traficului rutier pe Nodul Rutier Chețani, în data de 18 septembrie anul trecut, constructorul a redus considerabil ritmul de execuție a lucrărilor. La data deschiderii traficului, progresul fizic era de 36,81%, iar în prezent progresul fizic înregistrat este de 37,86%, antreprenorul înregistrând un progres de aproximativ 1% în ultimele 5 luni.

Rezilierea efectivă a contractului pe lotul Chețani – Câmpia Turzii intră în vigoare în 14 zile de la notificarea antreprenorului. După rezilierea contractului, CNAIR va elabora o nouă documentație de atribuire în vederea relicitării acestui contract pentru finalizarea lucrărilor de construcție a acestui sector de autostradă.

„Cu lucrări începute în anul 2016, dar ajunse în 2021 abia la stadiul de sub 40%, nu putem face performanță în dezvoltarea infrastructurii și a României, în general. Constructorul acestui lot, ajuns în insolvență și cu subcontractori neplătiți, a beneficiat de toată bunăvoința autorităților române, dar a sosit momentul în care trebuie să spunem „Destul!”. Este soluția pe care CNAIR a încercat din răsputeri să o evite, pentru că relicitarea restului de tronson presupune niște proceduri de relativă durată. Însă nu mai putem priva România de acest sector din autostrada A3. Avem nevoie de infrastructură urgent”, a declarat săptămâna trecută ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.