AcasăSTIRIVacanța de primăvară, prelungită. 6 la mie incidență nu înseamnă cursuri online

Vacanța de primăvară, prelungită. 6 la mie incidență nu înseamnă cursuri online

[ad_1]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vacanța de primăvară va fi mai lungă în acest an. Măsura vine pentru a reduce limitarea mobilității copiilor în  luna aprilie, lună despre care epidemiologii spun că va fi una grea.

Ordin comun

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că a semnat și transmis spre semnare ordinul de ministru comun Educația-Sănătate prin care se va înlocui sintagma pragul de 6 la mie infectare cu sintagma intrare în carantină. Adică școlile vor apela la sistemul online doar în momentul în care o localitate va fi carantinată.

”Acest lucru se află și în analiza Comitetului Național  pentru situații de urgență unde sunt convins c se va găsi înțelegere pentru importanța școlii, pentru a avea pierderi educaționale cât mai mici și alte pierderi care sunt foarte importante pentru fiecare dintre elevii care sunt obligați să învețe online de multe luni de zile, care nu suferă numai pierderi școlare ci și pierderi la nivel de tulburări comportamentale generate de lipsa de socializare”, a spus ministrul Educației.

Potrivit acestuia, cursurile exclusiv online vor fi aplicate doar când o localitate intra în carantină.

”Școlile trebuie să funcționeze atâta timp cât alte unități rămân deschise”, a mai spus ministrul Educației.

Ordinul a fost semnat și e ministrul Sănătății, și a fost publicat în Monitorul Oficial. Ordinul prevede ca scenariul de funcționare a unei unități de învățământ să fie actualizat săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină.

Vacanță prelungită

Ministerul Educației a propus și prelungirea vacanței de primăvară. Potrivit acestuia, măsura are o serie de avantaje.

”Propunând o vacanță de primăvara care să înceapă din 2 aprilie până în 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor Pascale. Perioada lunii aprilie care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilității în tot sistemul educațional”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Astfel, vacanța de primăvară va fi prelungită cu trei săptămâni. Va fi scurtată însă vacanța de vară, cu același număr de zile cu care este prelungită vacanța de primăvară.

Examenul de evaluare națională, decalat

Potrivit ministrului Educației, bacalaureatul va fi susținut între 28 iunie-1 iulie. Se menține programul de evaluare la clasele a IV-a și a VI-a, iar evaluarea pentru clasa a II-a va avea loc în luna mai.

”Suntem nevoiți să decalăm examenul de evaluare națională. Se va derula în perioada 5 iulie-8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după data de 8 iulie”, a precizat ministrul Educației.

Se păstrează toate datele inițiale pentru titularizare și definitivat. Programul remedial va continua în școli însă doar până la pragul de 6 la mie.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: