Urmează să te muți în noua casă? Află de ce trebuie să ții cont!

0
379

Mutatul într-o locuință nouă marchează un eveniment important în viața unei persoane, având parte de un nou început și poate să i se ofere oportunitatea de amenajare a propriei locuințe după bunul plac. Această schimbare poate fi considerată o ocazie bună de adaptare într-un mediu nou și de cunoaștere a unor oameni și locuri noi.

Ce trebuie să iei în considerare când vrei să te muți într-o casă nouă?

1.      Bugetul

Deținerea unui imobil poate aduce numeroase beneficii financiare, care se pot observa odată cu trecerea timpului. Pe lângă costurile de achiziție a noii locuințe, este indicată crearea unui sumar al costurilor pentru mobilare și utilare, cât și al celor lunare, astfel încât să nu ai parte de surprize neplăcute. Acest sumar trebuie să cuprindă următoarele:

–        bugetul alocat finisajelor, mobilierului și a produselor electrocasnice;

–        costurile utilităților;

–        alimentele necesare;

–        costurile pentru serviciile de televiziune și internet;

–        taxe lunare pentru asigurări.

2.      Mobilarea încăperilor

Alegerea mobilierului este un pas deosebit de important atunci când urmează să te muți într-o nouă casă, deoarece este responsabil de asigurarea confortului și depozitarea obiectelor personale. Mobila trebuie să fie aleasă astfel încât să fie de calitate bună și să prezinte suficiente spații de depozitare. Primele achiziții în materie de mobilier sunt patul, salteaua, șifonierul, canapeaua din living, masa și scaunele din zona de dining.

3.      Utilarea locuinței

După stabilirea mobilierului, este necesară achiziționarea obiectelor electronice și electrocasnice, în funcție de încăperi.

Bucătăria cuprinde cele mai multe produse electrocasnice, căci unele dintre cele mai importante activități din casă se petrec aici. Principalele electrocasnice pentru gătit sunt plita, hota și aragazul. În ceea ce privește frigiderul, se poate alege un model din gama de combine frigorifice Beko, atât pentru refrigerarea alimentelor perisabile, cât și pentru congelarea acestora. Cei de la Altex.ro îți pun la dispoziție o varietate de combine, având dimensiuni și capacitate de depozitare diferite. Un alt electrocasnic esențial într-o bucătărie este mașina de spălat vase, fiind capabilă să degreseze în totalitate elementele veselei, cu consum redus de apă.

Printre alte obiecte electrocasnice care sunt indispensabile într-o casă se află mașina de spălat rufe, uscătorul de rufe și aspiratorul.

Activitățile recreative dintr-o casă se pot desfășura în incinta livingului, de aceea televizorul și sistemul home cinema nu pot lipsi din acesta, pentru vizionarea filmelor și emisiunilor preferate alături de cei dragi.

4.      Achiziționarea articolelor consumabile

Înainte de a te muta, este necesară efectuarea unei curățenii generale, astfel poți întocmi o listă cu articole de uz casnic necesare îndepărtării prafului și murdăriei depuse în timpul mutatului. Această listă poate fi compusă din: soluții de curățat, detergenți, mătură și mop.

5.      Asigurarea încuietorilor

În cazul în care imobilul în care urmează să te muți a fost cândva deținut de o altă persoană, este recomandat să schimbi încuietorile din cadrul ușilor și geamurilor. Piața oferă sisteme de supraveghere și securitate, sub diverse forme, care pot spori gradul de siguranță din casă.

6.      Asigurarea locuinței

Asigurarea locuinței are o importanță deosebită, deoarece valoarea bunurilor și a imobilului în sine sunt acoperite de către o companie asiguratoare, în cazul unui incident neplăcut, cum ar fi furtul sau deterioarea.

Cu toate că mutatul într-o nouă locuință este un moment de tranziție și poate ajunge să fie stresant, prin stabilirea anumitor condiții în ceea ce privește bugetul și o organizare bună, acest moment poate să fie văzut ca o ocazie de început a unei etape noi din viață, care să aducă multă bucurie.

Sursa foto: unsplash.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.