AcasăSTIRIHUNEDOARAUPDATE: Persoanele reținute în scandalul rețetelor false au fost arestate preventiv.Președintele filialei...

UPDATE: Persoanele reținute în scandalul rețetelor false au fost arestate preventiv.Președintele filialei municipale Hunedoara a PC printre cei arestați.

Cele nouă persoane duse la audieri în cursul zilei de sâmbătă şi reţinute apoi  în cazul eliberărilor de reţete false au fost arestate preventiv. Șeful BCCOA Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu,  a declarat că judecătorii Tribunalului Hunedoara au emis mandate de arestare pe numele celor nouă persoane reţinute în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic, o altă persoană primind mandat de arestare în lipsă.

Președintele organizației municipale a PC din Hunedoara, arestată

fagadarTatiana Făgădar, consilier local și preşedinte al organizaţiei municipale a PC Hunedoara, se află printre cele nouă persoane care au fost arestate. Ea făcea parte din conducerea lanţului de farmacii din municipiul Hunedoara prin intermediul cărora se derula activitatea infracțională. Printre arestați se află și soțul Tatianei Făgădar,  Iulian Făgădar, dar și medicii oncologi Elisabeta Mezo, şeful Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Alina Maura Popa, medic oncolog şi soţul acesteia, Călin Popa, fost ofiţer SRI. Au mai fost reţinuţi Cristian Doţiu şi Ciprian Ban, administratori la o farmacie din Hunedoara, Doţiu fiind şi director zonal la un lanţ de farmacii din Ilfov care avea puncte de lucru în Hunedoara şi Orăştie, Ramona Goia, administratorul unei farmacii din Deva, şi Adriana Enuţa, care ţinea contabilitatea firmelor implicate. Pentru toţi aceştia magistraţii au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Anchetatorii au declarat că a fost emis și un mandat de arestare în lipsă pe numele unui fost consilier hunedorean în mandatul trecut din partea PC, Mihai Drăgoescu, care a înfiinţat trei firme „fantomă” pe numele cărora emitea facturi false şi intermedia legăturile între medici şi farmacişti.

Peste 30 de persoane au fost aduse vineri la sediul DIICOT Hunedoara, din Deva, pentru audieri, acestea finalizându-se după mai bine de 12 ore cu reținerea a nouă persoane. Prejudiciul creat de membrii grupării infracţionale a fost estimat până în prezent la aproximativ trei milioane de lei, din care 1,3 milioane de lei reprezintă înşelăciunea la casa de asigurări de sănătate, 1,4 milioane de lei – delapidare şi 140.000 de lei spălare de bani. Cercetările vor fi extinse şi cu privire la alte persoane şi societăţi comerciale implicate, existând indicii că prejudiciul total depăşeşte 11 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc